Schokkend: Jordaanse piloot levend verbrand door IS (video)

De Jordaanse piloot die een goeie maand geleden met zijn F-16 neerstortte boven de Syrische stad Raqqa, is op gruwelijke wijze vermoord door IS. Dat wisten we al sinds gisteren, maar de bewuste videobeelden zijn er nu ook…Op 24 december 2014 stortte Moaz al-Kasasbeh met zijn straaljager neer boven de door IS bezette stad Raqqa. […]

De Jordaanse piloot die een goeie maand geleden met zijn F-16 neerstortte boven de Syrische stad Raqqa, is op gruwelijke wijze vermoord door IS. Dat wisten we al sinds gisteren, maar de bewuste videobeelden zijn er nu ook…
Op 24 december 2014 stortte Moaz al-Kasasbeh met zijn straaljager neer boven de door IS bezette stad Raqqa. De 26-jarige piloot overleefde de crash maar werd meteen gegijzeld door IS. Onlangs probeerde Jordanië te onderhandelen met IS, om Moaz al-Kasasbeh uit IS-handen te krijgen, maar dat leverde uiteindelijk niets op.

Gisteren verspreidde IS het bericht dat ze al-Kasasbeh vermoord hadden. Niet op hun traditionele manier – die onder andere James Foley spijtig genoeg moest ondergaan – maar met een kooi en een fakkel. Al-Kasasbeh werd – besprenkeld met een ontvlambare vloeistof – in de kooi gedwongen en vervolgens levend in brand gestoken.

De beelden zijn uiteraard erg gruwelijk, maar toch vinden wij het belangrijk dat de wereld de wandaden van IS onder ogen durft zien. Vandaar dat wij ze op onze website tóch brengen. (KDN) 

Reacties

wpDiscuz