Afscheid van VRT-journalist Bruno Huygebaert

Met een plechtigheid van ruim twee uur in het crematorium van Wilrijk is dinsdagmiddag afscheid genomen van VRT-journalist Bruno Huygebaert. Huygebaert overleed onverwacht op 24 december. Hij werd amper 50 jaar. De plechtigheid werd druk bijgewoond, zowel door VRT-collega’s als door mensen uit de media-, politieke, financiële en economische wereld. Zo kwamen Karel Van Eetvelt […]

Met een plechtigheid van ruim twee uur in het crematorium van Wilrijk is dinsdagmiddag afscheid genomen van VRT-journalist Bruno Huygebaert. Huygebaert overleed onverwacht op 24 december. Hij werd amper 50 jaar.

De plechtigheid werd druk bijgewoond, zowel door VRT-collega’s als door mensen uit de media-, politieke, financiële en economische wereld. Zo kwamen Karel Van Eetvelt van Unizo en Luc Cortebeeck, oud-voorzitter van het ACV, afscheid nemen. Honderden mensen schoven aan voor een laatste groet.

De afscheidsplechtigheid werd gekruid door tal van persoonlijke getuigenissen, van zijn broer en zus, de voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging Guido Moons en collega Marc Van de Looverbosch. “Er zijn de grote sterren van het kleine scherm, er zijn de kleine helden van de radio. Bruno, jij was er zo één, een kleine held. Je zocht de schijnwerpers niet op, je bleef liever in de schaduw staan”, zei Van de Looverbosch.

Een bijzonder emotioneel moment was het voorlezen van de nieuwjaarsbrieven door de twee petekinderen van Bruno.

De muzikale omkadering op de afscheidsviering gebeurde door Raf en Mich Walschaerts van Kommilfoo.

Als journalist op de radionieuwsdienst van de VRT, waar hij hoofdzakelijk sociaal-economische onderwerpen versloeg, werd Huygebaert vooral geprezen omwille van zijn heldere en neutrale stijl.

Reacties

wpDiscuz