Boer Charel mocht niet aan zijn vrouw komen

Dat geeft Vera toe nu boer Charel overleden is. Ze was bij hem voor de centen en veertig hectaren grond. Met zijn chareltje wilde ze niks te maken hebben.Boer Charel kwam in de jaren negentig in Jambers als vrijgezel en allicht bewoner van het vuilste kot van Vlaanderen. Terloops liet hij zich ook ontvallen dat […]

Dat geeft Vera toe nu boer Charel overleden is. Ze was bij hem voor de centen en veertig hectaren grond. Met zijn chareltje wilde ze niks te maken hebben.

Boer Charel kwam in de jaren negentig in Jambers als vrijgezel en allicht bewoner van het vuilste kot van Vlaanderen. Terloops liet hij zich ook ontvallen dat hij veel centjes had bij de bank en maar liefst veertig hectaren grond bezat. Vrouwelijke aandacht bleef dan ook niet uit. Vera Schouppe, 35 jaar jonger dan Charel en in de buurt ook welbekend als ‘zwarte weduwe’.

In 2009, toen Vera trouwde met Charel, gaf ze toe dat ze het niet gemakkelijk had met hem: “Toen Charel me vroeg bij hem te komen wonen zag ik op dat moment mijn droom uitkomen. Een huisje in het groen en ruimte voor mijn paarden. Maar daar betaal ik ook een prijs voor, want ik ben gewoon mee in het smerige leventje van Charel gerold”, zo liet ze toen weten.

Nu overleed Vlaanderens bekendste boer op 82-jarige leeftijd aan klierkoorts, nadat eerder al lymfeklierkanker werd vastgesteld. Vera vertelt in Het Nieuwsblad: “Hij leed aan lymfeklierkanker en twee weken geleden is daar nog eens klierkoorts bijgekomen. Toen hij zaterdagochtend overleed, was ik erbij. Charel was de beste mens van de wereld, ik heb veel van hem geleerd. Vooral van zijn eenvoud en zijn wijsheid. Als mens heb ik veel van hem geleerd.”

Als mens ja, maar niet als vrouw. De liefde heeft ze namelijk nooit met hem bedreven: “Boer Charel was nooit mijn liefdespartner, op die manier wilde ik hem niet.” Niet dat er spinnenwebben hingen in de schuur van Vera: het was een publiek geheim dat ze die geregeld liet afdoen door haar minnaar Theo.

Al bij al was het voor Vera, die van plan is op de boerderij te blijven wonen, een goede investering geweest: op financieel vlak zal ze zich nu nooit meer zorgen hoeven te maken. (SL)

Reacties

wpDiscuz