“Overal kakken en pissen”, Anne De Baetzelier lacht er niet mee

Neen, deze keer gaat het niet over Anne die op Filippijnse stranden verontreiniging uit haar achterste zit te persen, maar over een satirische website over fictieve nieuwsfeiten.De Rechtzetting titelde namelijk ‘De Baetzelier misnoegd over indignados’ en daarom overweegt De Baetzelier een klacht in te dienen. In het satirische stuk staat te lezen dat Anne gezegd […]

Neen, deze keer gaat het niet over Anne die op Filippijnse stranden verontreiniging uit haar achterste zit te persen, maar over een satirische website over fictieve nieuwsfeiten.
De Rechtzetting titelde namelijk ‘De Baetzelier misnoegd over indignados’ en daarom overweegt De Baetzelier een klacht in te dienen. In het satirische stuk staat te lezen dat Anne gezegd zou hebben: “Dat kakt en pist overal en protesteert enkel als er camera’s in de buurt zijn. Bijna was ik er met mijn nieuwe laarsjes ingetrapt omdat ze niet de moeite nemen om hun stront te bedekken met blaadjes!”

Anne De Baetzelier vindt dat ze hiermee door het slijk gehaald wordt, desondanks het feit dat het wel erg duidelijk is dat het om een satirisch artikel gaat dat niet  de minste waarheid bevat. Haar man, Patrick Moysons, mailde naar De Rechtzetting met de vraag het artikel onmiddellijk te verwijderen, of dat er anders een klacht van zou komen.

Bij De Rechtzetting weigerde men het artikel te verwijderen, maar deed men wel enkele toegevingen. Men verving de foto van De Baetzelier door een beeld van een indignado en men plaatste onderaan het artikel, in koeien van letters: ‘De redactie erkent dat dit artikel op geen enkele manier strookt met de werkelijkheid’.

Verder zoekt men bij De Rechtzetting nu ‘een verantwoordelijke uitgever’. ‘We hebben een zondebok nodig om processen en klachten op te vangen’, zo staat er in de ‘vacature’ te lezen. ‘Liefst iemand die niet veel verstand heeft van de wet en deontologie’.

Tot slot: wij hebben ook nog een ideetje voor een satirisch artikel. Dat zou gaan over een nieuwe serie die binnenkort op VTM verschijnt met Anne De Baetzelier in de hoofd(d)rol. Titel: ‘De kakmadam’. (SL)

Reacties

wpDiscuz