Anelka krijgt vijf speeldagen schorsing en zware boete voor 'quenelle' Sport
Anelka krijgt vijf speeldagen schorsing en zware boete voor 'quenelle'
Sport

Anelka krijgt vijf speeldagen schorsing en zware boete voor 'quenelle'

De Engelse voetbalbond FA heeft op donderdag bekendgemaakt dat West Bromwich Albion-spits Nicolas Anelka een boete van 97.300 euro krijgt voor het uitvoeren van een zogenaamde 'quenelle' (een antisemitisch gebaar) en voor de komende vijf Premier League-speeldagen geschorst is. Van de FA moet hij ook een educatieve cursus volgen.

Anelka voerde de 'quenelle' uit na zijn doelpunt tegen West Ham United op 28 december.De 34-jarige spits kan nog in beroep gaan tegen de sanctie. Dat beroep moet binnen de zeven dagen aangetekend worden, en zou opschortend werken. Anelka heeft altijd ontkend dat hij de 'quenelle' uitvoerde vanuit een antisemitische overtuiging.

De Fransman beweert dat het een steunbetuiging was aan zijn vriend, de Franse komiek Dieudonné, die in Frankrijk beschuldigd wordt van antisemitisme. Enkele weken geleden besliste het Britse Ministerie voor Binnenlandse Zaken nog om Dieudonné de toegang tot het land te verbieden.

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties