Antwerp degradeert naar derde klasse Sport
Antwerp degradeert naar derde klasse
Sport

Antwerp degradeert naar derde klasse

Het kan verkeren, zei Bredero. Antwerp, de oudste club van het land en bij de start van het seizoen 2013-2014 nog één van de veelvuldig geciteerde titelkandidaten in tweede klasse, zakt naar de onderste regionen van het professioneel voetbal: het vagevuur van derde klasse.
Vandaag was het zover: de licentiecommissie zou haar uitspraak doen over de twijfelgevallen. Heel wat tweedeklassers mochten bang afwachten en onder hen dus ook de Great Old. Onder andere de claim van 5 miljoen euro die ex-voorzitter Eddy Wauters heeft gelegd, betekent dat de club niet aan de voorwaarden voor een licentie kan voldoen.

Antwerp zal dus niet aantreden in tweede klasse en zakt naar derde. Het bestuur van de club beraadt zich momenteel over eventuele stappen richting het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport). Indien er aan deze situatie niets verandert, zou de derby tussen de gedoodverfde vijanden Antwerp en de fusieclub Wilrijk-Beerschot er wel eens sneller aan kunnen komen dan ooit verwacht... (KA)

UPDATE: ook Visé, STVV (nog steeds titelkandidaat in tweede!), RWDM Brussels, AFC Tubeke en Hoogstraten VV kregen geeen licentie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties