Basketmiljonair Parker gaat voor 1.500 euro per maand in Frankrijk spelen Sport
Basketmiljonair Parker gaat voor 1.500 euro per maand in Frankrijk spelen
Sport

Basketmiljonair Parker gaat voor 1.500 euro per maand in Frankrijk spelen

Er lijkt maar geen einde te komen aan de lockout in de Amerikaanse basketbalcompetitie. Doordat de NBA-teameigenaars en -spelers maar niet tot een akkoord lijken te komen, ziet het er hoe langer hoe meer naar uit dat de competitie niet op 1 november zal kunnen starten. Sterspeler Tony Parker wil niet wachten op een oplossing en gaat in Frankrijk aan de slag.

Eerder vertrokken onder meer Andrej Kirilenko (CSKA Moskou) en Deron Williams (Besiktas) al naar Europese clubs om toch te blijven spelen in afwachting van een overeenkomst. Pau Gasol en Kobe Bryant, twee sterspelers van de Los Angeles Lakers, lijken ook voor die optie te gaan kiezen.

Tony Parker, de Franse ster van de San Antonio Spurs, kondigde vandaag aan dat hij voor de Franse eersteklasser Asvel Villeurbanne gaat spelen. Parker, die vorig jaar bij de Spurs een contractverlenging tekende die goed is voor 50 miljoen euro op vier jaar tijd, zal dat doen voor het minimumsalaris van 1.500 euro per maand. De verzekering betaalt hij zelfs uit zijn eigen zak.

De 29-jarige Parker kent Villeurbanne goed, want hij is er sportief directeur.

Foto PhotoNews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties