Belgen kennen tegenstanders voor eerste ronde ATP/WTA Washington Sport
Belgen kennen tegenstanders voor eerste ronde ATP/WTA Washington
Sport

Belgen kennen tegenstanders voor eerste ronde ATP/WTA Washington

David Goffin (ATP 86) en Xavier Malisse (ATP 90) kennen hun tegenstanders in de eerste ronde van het ATP-tennistoernooi van het Amerikaanse Washington (hard/1.546.590 dollar), dat maandag van start gaat.

Goffin werd bij de loting aan de Taiwanees Yen-Hsun Lu (ATP 60) gekoppeld, tegen wie hij nooit eerder speelde. Bij winst wacht in de tweede ronde de Australiër Bernard Tomic (ATP 41), die als veertiende reekshoofd een ronde mag overslaan.

Xavier Malisse, de tweede Belg op de hoofdtabel, moet in zijn eersterondepartij de baan op tegen Rajeev Ram (ATP 106). De 33-jarige X-man verloor in drie eerder partijen nog nooit van de vier jaar jongere Amerikaan. Overleeft de Kortrijkzaan die klip, botst hij in de tweede ronde op het elfde reekshoofd, de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 31).

Er wordt ook een WTA-toernooi in Washington gespeeld (235.000 dollar) en met Yanina Wickmayer (WTA 56) staat ook daar een landgenote op de hoofdtabel. 'Wicky' had geen geluk bij de loting en werd uitgeloot tegen het vierde reekshoofd, de Française Alizé Cornet (WTA 30). In de onderlinge confrontaties staat het 1-1.

Belga

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties