Bondscoach Bomans: "Heb Boonen moeten intomen" Sport
Bondscoach Bomans: "Heb Boonen moeten intomen"
Sport

Bondscoach Bomans: "Heb Boonen moeten intomen"

Bondscoach Carlo Bomans was uiteraard heel tevreden met de wereldtitel van Philippe Gilbert en de prachtprestatie van de hele Belgische ploeg.

"De witte, de rode, de groene en de oranje bordjes waarmee we onze renners lieten zien hoe ik wilde dat ze zouden rijden hebben hun nut bewezen maar boven alles zijn natuurlijk de negen renners die op de fiets zaten verantwoordelijk voor deze wereldtitel", glunderde Bomans. "We hebben slechts een foutje gemaakt. Dat was toen in het begin van de wedstrijd elf renners wegreden. Twee renners waren aangeduid om mee te gaan in die eerste vlucht maar ze waren er niet bij. Ze hebben dat achteraf heel goed rechtgezet".

"Dries Devenyns, Johan Vansummeren en Kevin De Weert hebben toen het volle pond gegeven om de achterstand klein genoeg te maken. Daarna zijn we echt in de wedstrijd gekomen en we hebben onze greep niet meer losgelaten tot het einde. Roelandts en Meersman moesten in de buurt van Boonen blijven, Leukemans en Van Avermaet waren de mannen voor Gilbert. Ik had ze gevraagd om ervoor te zorgen om met zoveel mogelijk manschappen in de finale te zitten. Ik heb Boonen zelfs moeten intomen om daar niet te vroeg mee te beginnen".

"Jammer is dat ik de laatste kilometers niet meer gezien heb op het scherm in de auto. Pas tijdens de laatste honderd meter had ik opnieuw beeld. Maar geen probleem. Ik zal de beelden later nog eens bekijken om ervan te genieten. Voor mij persoonlijk verandert deze titel niets. Ik doe volgend jaar mijn werk gewoon verder. Want op het parcours van Firenze heeft Gilbert evenveel kans als vandaag op dat van Valkenburg."

Foto: Tom Boonen (links) en Philippe Gilbert

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties