Boonen: "Nieuw parkoers Ronde van Vlaanderen in mijn voordeel" Sport
Boonen: "Nieuw parkoers Ronde van Vlaanderen in mijn voordeel"
Sport

Boonen: "Nieuw parkoers Ronde van Vlaanderen in mijn voordeel"

Dinsdag trok Tom Boonen samen met kersvers wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar en Iljo Keisse op verkenning voor de 98e Ronde van Vlaanderen. Boonen in 2005, 2006 en 2012 winnaar van 'Vlaanderens Mooiste' gaf een meer dan gretige indruk. Op elke helling repte hij zich naar boven en trok hij telkens fors door.

Het trio van Omega Pharma-Quick.Step werkte een 125 kilometer lange tocht af, die werd aangevat aan de Leberg en eindigde aan de finishlijn in Oudenaarde.

"Ik vind deze finale alvast een stuk interessanter dan de vorige editie", gaf Boonen na de verkenning mee. "Het zal zeker iets spannender worden voor de toeschouwers, maar ook voor de renners zelf wordt het iets totaal nieuws. De finale zat vorig jaar volledig op slot, zeker tot aan die laatste lus. Deze blijft ook nu wel behouden, maar de hellingen ervoor zorgen er nu voor dat recuperatietijd bijna onbestaande zal zijn. Eigenlijk kan de koers in de Ronde van Vlaanderen nu volop openbreken vanaf de Koppenberg. Het nieuwe parkoers spreekt zeker in mijn voordeel. Ik ben immers iemand die heel graag koerst, dus hoe lastiger hoe beter en deze Ronde van Vlaanderen wordt heel lastig."

Foto Belga (Iljo Keisse, Tom Boonen en Zdenek Stybar)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties