Cercle Brugge doorbreekt slechte reeks met winst tegen Bergen Sport
Cercle Brugge doorbreekt slechte reeks met winst tegen Bergen

Cercle Brugge heeft na een zwakke reeks in eigen stadion met 2-1 afstand kunnen nemen van het bezoekende Bergen. D'Haene en Smolders brachten de thuisploeg in de eerste helft in een voordelige 2-0, Mununga scoorde in de tweede helft in diepe blessuretijd de aansluitingstreffer.

Cerclecoach Staelens moest maar één wijziging doorvoeren in zijn thuisploeg. De geschorste Mertens werd vervangen door Van Eenoo, die Van Acker naar de verdediging duwde. Janevski bracht bij de bezoekers de uit blessure terugkerende Le Postollec in de ploeg ten koste van aanvaller Jarju.

Cercle Brugge nam het treffen van bij het begin meteen in eigen handen en deed na zeven minuten spelen als eerste de netten trillen. Na mooi samenspel met Wils zwiepte Cornelis het leer voor doel, D'Haene kon bij de tweede paal ongehinderd de 1-0 voorsprong tegen de netten knallen. Een kwartier leek de wedstrijd al gespeeld, toen Smolders na een fout in de zestien meter van Le Postollec op D'Haene de penalty feilloos omzette: 2-0. Net na de 2-0 bibberde Cercle Brugge even toen een scherpe hoekschop van Soumah tegen de paal uiteen spatte.

Waar De Vereniging de eerste helft dominant inzette, moest het in de tweede helft lijdzaam toezien hoe Bergen de wedstrijd overnam. Matthys en tweemaal Lorenzi konden hun doelkansen niet in het doel van Delle deponeren. Enkele seconden voor tijd kon Bergen toch de eer redden. Mununga buffelde in de 94ste minuut de oververdiende 2-1 over de doellijn, maar zijn aansluitingstreffer kwam te laat om mee een punt naar huis te nemen.

Cercle Brugge manifesteert zich met deze driepunter steviger in de middenmoot. De Vereniging bekleedt nu de negende plaats in het Jupiler Pro League klassement met 23 punten uit negentien wedstrijden. Bergen blijft de rode lantaarn met zeven punten uit evenveel wedstrijden.