Geschorste Chisora en Haye opnieuw op de vuist Sport
Geschorste Chisora en Haye opnieuw op de vuist
Sport

Geschorste Chisora en Haye opnieuw op de vuist

Dereck Chisora en David Haye, de twee geschorste Britse zwaargewichten die op een persconferentie in februari op de vuist gingen, mogen dit op 14 juni lichtjes overdoen binnen de ring. Dat is dinsdag bekendgemaakt in Londen.

Toch zal die kamp niet zonder slag of stoot verlopen want om alleen al te mogen vechten hebben de managers van de boksers heksentoeren moeten uithalen. Chisora en Haye zullen elkaar opnieuw bekampen in het voetbalstadion van West Ham United onder toezicht van de Luxemburgse boksfederatie. Dat kan niet anders omdat ze hun Britse bokslicentie kwijt zijn en ze in Duitsland een Berufsverbot hebben.

Ondanks die licentieproblemen maakt Chisora's manager Frank Warren zich geen zorgen. "Deze bokskamp is volkomen legaal", stelt hij ons gerust. Nochtans zijn zowel Chisora als Haye niet onbesproken. Chisora werd door de Britse boksfederatie voor onbepaalde tijd geschorst wegens incidenten voor en na het gevecht om de wereldtitel tegen de Oekraïner Vitali Klitschko. De persconferentie in München die op de kamp volgde, ontaardde nog in een gevecht tussen Haye en Chisora.

Ook Haye is niet meer in het bezit van een licentie omdat hij in oktober 2011 liet weten te stoppen met boksen nadat zijn verlies tegen Vitali's broer Wladimir Klitschko. Bekijk hieronder nog eens het gevecht tussen Chisora en Haye op de persconferentie in Munchen: (AN/Foto: Photo News)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties