Controverse wegens kooivechten voor achtjarigen (video) Sport
Controverse wegens kooivechten voor achtjarigen (video)
Sport

Controverse wegens kooivechten voor achtjarigen (video)

In het Britse plaatsje Preston is ophef ontstaan nadat de Greenlands New Labour Social Club een kooivechterstornooi voor kinderen organiseerde.

Kinderen van amper acht jaar vochten er tegen leeftijdsgenootjes, en dat stootte natuurlijk hard tegen de borst van de publieke opinie. Vooral het feit dat de jongens geen hoofdbescherming droegen, kon volgens tegenstanders niet door de beugel.

Een ouder van een deelnemertje verklaarde dat hij volledig achter zijn zoon stond, die zelf koos om aan het tornooi deel te nemen. “Er wordt niet getrapt of geslagen en eigenlijk wordt er alleen maar geworsteld. Het is dan ook een gecontroleerde sport.”

De eigenaar van de club trad de vader bij in zijn betoog. “In het verleden hebben we ook bokwedstrijden voor de kinderen georganiseerd en toen kwam er nooit commentaar. De mensen vallen in dit geval gewoon over het woord ‘kooivechten’.”

Oordeelt u vooral zelf of kooivechten voor kinderen moet kunnen of niet. De beelden kan u hieronder bekijken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties