Courtois blijft foutloos met Atlético, De Bruyne mag invallen bij Chelsea Sport
Courtois blijft foutloos met Atlético, De Bruyne mag invallen bij Chelsea

Atlético Madrid heeft zich vanavond geplaatst voor de zestiende finales van de Champions League. De Rojiblancos waren in eigen huis met 4-0 te sterk voor Austria Wien. João Miranda, Raul Garcia, Filipe Luis en Diego Costa zorgden voor de doelpunten. Thibaut Courtois speelde de hele wedstrijd, Toby Alderweireld bleef aan de bank gekluisterd.

In de andere wedstrijd in groep G speelden Zenit Sint-Petersburg en FC Porto eerder op de avond met 1-1 gelijk. Bij Zenit stond Nicolas Lombaerts als kapitein de hele wedstrijd tussen de lijnen terwijl Axel Witsel in de 81ste minuut geblesseerd naar de kant moest. Bij tegenstander Porto speelde Steven Defour de hele wedstrijd.

Atlético is met twaalf punten zeker van de groepswinst. Zenit volgt als tweede met vijf punten, Porto heeft er vier en Austria staat laatste met een puntje.

Hildebrand flatert

In groep E heeft Chelsea met 3-0 gewonnen tegen Schalke 04. Samuel Eto'o zette The Blues op voorsprong na een enorme flater van Schalke-doelman Timo Hildebrand. Nog eens Eto'o en Demba Ba zorgden voor de 3-0 eindstand. Eden Hazard zat geblesseerd in de tribune terwijl Kevin De Bruyne nog eens mocht invallen. José Mourinho gunde hem een kwartiertje speeltijd.

Nog in groep E kon FC Basel op het nippertje een nederlaag vermijden tegen Steaua Boekarest. Piovaccari bracht de Roemenen in de eerste helft op voorsprong maar Sio kon in de extra tijd toch nog gelijkmaken.

Chelsea leidt met negen punten, Schalke heeft er zes, Basel vijf en Steaua twee.

Arsenal wint in Dortmund

In groep F zorgde Arsenal voor een kleine verrassing door met 0-1 te gaan winnen op het veld van Borussia Dortmund. Aaron Ramsey zorgde in de 62ste minuut voor het enige doelpunt. Thomas Vermaelen mocht in de slotminuten invallen.

Nog in diezelfde groep haalde Napoli, met Dries Mertens in de basis, het met enige moeite van Olympique Marseille. Het werd 3-2. Inler en Higuain (2) zorgden voor de Italiaanse doelpunten, Ayew en Thauvin scoorden voor Marseille.

Arsenal en Napoli delen met negen punten de leiding in de groep. Dortmund staat derde met zes punten. Marseille vergaarde nog geen enkel puntje.

Barça domineert

In groep H tenslotte heeft FC Barcelona in Camp Nou met 3-1 gewonnen van AC Milaan. Lionel Messi (2) en Sergio Busquets scoorden voor de Catalanen. Barça-verdediger Gerard Pique zorgde met een owngoal voor de Milanese eerredder. Door de overwinning is Barça zeker van kwalificatie voor de volgende ronde.

In de andere wedstrijd in groep H klopte Ajax in eigen huis Celtic Glasgow. Lasse Schöne maakte na een prachtige combinatie de enige treffer.

Barcelona staat aan de leiding met tien punten. Milan volgt als tweede met vijf punten, Ajax heeft er vier en Celtic drie.