Cristiano Ronaldo onthult de ware betekenis achter zijn iconische doelpuntviering Sport
Cristiano Ronaldo onthult de ware betekenis achter zijn iconische doelpuntviering
Sport

Cristiano Ronaldo onthult de ware betekenis achter zijn iconische doelpuntviering

Cristiano Ronaldo heeft de ware betekenis achter zijn iconische doelpuntviering onthuld. Ronaldo is al 20 jaar een van de beste voetballers ter wereld, maar hij begon pas met zijn kenmerkende 'siuuu'-viering toen hij bij Real Madrid kwam. De 38-jarige ster, die nu voor Al Nassr in Saoedi-Arabië speelt, is beroemd om zijn viering waarbij hij na het scoren wegloopt en een pirouette in de lucht uitvoert, en daarne het woord 'siuuu' uitroept.

Zodra Ronaldo de landing van zijn sprong maakt, doet de rest van het publiek vaak mee met het herhalen van het woord, waardoor er een muur van geluid ontstaat die door het stadion galmt. Maar niet iedereen weet wat 'siuuu' eigenlijk betekent, of hoe het wordt gespeld. De Portugese international legde de betekenis achter de viering uit in een interview met LiveScore, waarvan hij merkambassadeur is.

Ook tijdens de Ballon d'Or

Ronaldo zei: "Het betekent ‘ja’. Heel simpel dus. Maar heel veel ‘ja’!” Een dikke vette ‘yes’ dus. Ronaldo bewaart zijn viering trouwens ook niet altijd voor het veld. In 2014 schreeuwde hij het woord op het podium tijdens de uitreiking van de Ballon d'Or, wat leidde tot gemengde reacties van de aanwezigen. "Die schreeuw? De spelers weten dat ik altijd schreeuw als ik scoor of als we winnen," vertelde Ronaldo na afloop aan de Spaanse tv-zender Cuatro. "Het is onze schreeuw, die van Real Madrid." (lees verder onder de foto)

Cristiano Ronaldo onthult de ware betekenis achter zijn iconische doelpuntviering
(Credit: BSR Agency)

Ronaldo is op deze manier zijn vele goals blijven vieren sinds hij Real Madrid in 2018 verliet en deed het ook bij Juventus, Manchester United en Al Nassr. Hij heeft sinds zijn overstap naar Saoedi-Arabië genoeg mogelijkheden gehad om zijn ‘siuuu’ uit te roepen. Sinds zijn overstap eind 2022 scoorde hij immers 14 keer in 15 optredens.

(Bron: LiveScore - Intropic: BSR Agency)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties