Daags na de zege én crash: Hoe is het Remco én met de dame op wie hij botste? En wie is zij? Sport
Daags na de zege én crash: Hoe is het Remco én met de dame op wie hij botste? En wie is zij?
Sport

Daags na de zege én crash: Hoe is het Remco én met de dame op wie hij botste? En wie is zij?

Het was opnieuw een turbulente dag in de Vuelta. Remco Evenepoel overtrof iedereen in de sprint van de derde etappe en behaalde een dubbele overwinning: een etappezege én de rode leiderstrui. Direct na de finish liep het echter mis toen hij in botsing kwam met een vrouw. Maar wie is zij en hoe gaat het met haar?

De dame blijkt een woordvoerster van de Andorrese politie te zijn. Evenepoel raakte de vrouw met relatief hoge snelheid, maakte een koprol en viel hard op de grond. Hij liep hierbij een hoofdwond op en bloedde hevig. "Maar verder zijn er geen verwondingen," stelde Evenepoel iedereen gerust. "Alles is in orde. Alleen mijn hoofd is een beetje open. Er zijn geen verwondingen aan mijn heup of iets dergelijks. Gelukkig heb ik niets gebroken. Ik denk niet dat ik er gevolgen van zal ondervinden, hopelijk. Alles is goed afgelopen. Morgen kan ik weer op de fiets stappen."

(lees verder onder de video)

"Overwinning met een salto erbij"

Evenepoel kon na verloop van tijd al lachen om het incident. "Dit was een bijzondere overwinning, met een salto erbij," grapte hij. In een video op sociale media blikte hij later (volledig gekalmeerd) terug op het incident en toonde hij zich bezorgd over de vrouw waarmee hij in aanraking was gekomen: "Ik wil even laten weten dat het met mij goed gaat, en ik hoop dat de vrouw die betrokken was bij de crash ook in orde is."

(lees verder onder de video)

Geen aparte mixed zone

De vrouw bleek later Jasmine te zijn, de woordvoerster van de Andorrese politie. Ze onderging een schouderonderzoek en kreeg een draagdoek rond. Gelukkig kon ze al snel weer glimlachen. Opmerkelijk genoeg was er op de top van de slotklim geen aparte gemengde zone voorzien. Hierdoor stonden er meer mensen dan normaal op de plaats waar Evenepoel ten val kwam. Op beelden is te zien dat ploegleider Geert Van Bondt Evenepoel nog aanmaant om vaart te minderen.

Overigens zal de Belgische kampioen dinsdag vertrekken als leider met een aangepaste fiets…

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties