Dallas Mavericks veroveren NBA-titel Sport
Dallas Mavericks veroveren NBA-titel
Sport

Dallas Mavericks veroveren NBA-titel

De Dallas Mavericks hebben zondagnacht de eerste NBA-titel uit hun clubgeschiedenis behaald. Tijdens de zesde wedstrijd van de NBA-finale versloegen ze de Miami Heat in eigen huis met 105-95. Daarmee kwamen de Mavericks in de play-off op een onoverbrugbare 4-2 voorsprong.

Dallas neemt met de titel revanche op Miami Heat, dat in 2006 de hoofdprijs veroverde ten koste van de Mavericks. Dwyane Wade, LeBron James en Chris Bosh, de "Big Three" van Miami, slaagden er niet in de sterke
defensie van de ploeg uit Dallas te ontwrichten.

De Duitser Dirk Nowitzki, zondag goed voor 21 punten, werd verkozen tot "most valuable player" (MVP) van de finale. Hij scoorde gemiddeld 26 punten en 10 rebounds in de zes finalewedstrijden.

Onbeschrijflijk

Na de Fransman Tony Parker (2007) is Nowitzki de tweede Europeaan die tijdens de finale tot MVP wordt uitgeroepen. "Ik kan het nog altijd niet geloven, we hebben hier zo lang en hard voor gewerkt", reageerde Nowitzki na de beslissende wedstrijd in Miami.

"Het was een geweldige reeks. Het gevoel om in het beste team van de wereld te spelen, is onbeschrijflijk. Ik moest even uit het feestgewoel en heb me enkele minuten ergens neergelegd om opnieuw mezelf te worden. Ik heb even gehuild in de kleedkamer, maar herstelde me dan om de trofee in ontvangst te nemen", aldus nog de Duitser.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties