Duitse voorselectie voor EK op 7 mei Sport
Duitse voorselectie voor EK op 7 mei
Sport

Duitse voorselectie voor EK op 7 mei

De Duitse bondscoach Joachim Löw (foto) zal op 7 mei, twee dagen na de slotspeeldag in de Bundesliga, zijn voorselectie voor het EK in Polen en Oekraïne bekendmaken. Dat liet de Duitse voetbalbond DFB maandag weten.

Waarschijnlijk zal Löw, net als voor het EK 2008 en het WK 2010, voor zijn eerste selectie meer dan 23 spelers oproepen. De definitieve selectie van 23 moet immers pas op 29 mei aan de UEFA worden overgemaakt.

De Mannschaft begint op 11 mei in Sardinië aan een eerste stage in de aanloop naar het EK. Een week later reist de selectie naar Zuid-Frankrijk, en op 26 mei volgt een oefeninterland in en tegen Zwitserland. Op 31 mei speelt Duitsland een laatste keer vriendschappelijk, in Leipzig tegen Israël.

Duitsland speelt op het EK in de 'groep des doods' tegen Portugal, Nederland en Denemarken. Levende legende Franz Beckenbauer is alvast optimistisch over de kansen van zijn landgenoten. "We hebben altijd veel kwaliteit in de selectie, maar jij, Jogi (Löw, nvdr.), hebt de beste Duitse ploeg aller tijden. Je hebt 23 spelers op het hoogste niveau, dat hebben we nog nooit gehad", vertelde Der Kaiser in het dagblad Bild.

Foto AP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties