Ex-Beerschotter over zijn tijd bij Antwerp: "Eindelijk thuis!" Sport
Ex-Beerschotter over zijn tijd bij Antwerp: "Eindelijk thuis!"
Sport

Ex-Beerschotter over zijn tijd bij Antwerp: "Eindelijk thuis!"

Voor het pas verschenen boek 'Getuigenissen uit de Hel van Deurne-Noord' verzamelde de redactie van Menzo maar liefst 52 spelers, trainers en voetbalanalisten die hun ervaringen met het beroemde stadion van Antwerp beschreven. Jan Mulder, Piet den Boer, Olivier Deschacht, Georges Leekens, Cisse Severeyns, ... Het is maar een greep uit de lijst.

Wim De Decker, tot voor kort kapitein van Antwerp (nieuwe trainer Gevaert besloot om de aanvoerdersband door te geven aan de pas aangetrokken Steve Colpaert), doet in dat boek een opmerkelijke uitspraak. "Dat ruwe stadion, in samenhang met de jarenlange opgekropte ontgoocheling die er hangt na het lange verblijf in tweede klasse, is iets enorm fascinerends. Het lijkt wel alsof het er elk moment kan ontploffen. 'Welaan, hier zijn we dan. We zijn terug'. Een stadion is zoals een relatie met een vrouw. Met de ene klikt het, met de andere niet. En mijn relatie met de Bosuil en de club die er speelt, is een erg speciale. Ik ben thuis en zie me nergens anders meer voetballen".

Straffe uitspraak van de man die maar liefst zeven jaar de paarse kleuren van Germinal Beerschot, de aartsrivaal van het rood-witte Antwerp, verdedigde. Maar misschien ook de verklaring waarom de befaamde tribune 2 van het stamnummer 1 de blonde verdedigende middenvelder in het hart heeft gesloten. Wie de volle tribune "Wim De Decker is a red" hoort zingen, weet voldoende: De Decker is thuis en heeft er zo'n 10.000 familieleden bij. (KA)

Wie het boek 'Getuigenissen uit de Hel van Deurne-Noord' wil aanschaffen, kan dat in de boekhandels in de Antwerpse regio of in de fanshop van Royal Antwerp Football Club voor de prijs van 19,95 euro. Snel zijn is de boodschap, want in verschillende boekhandels was de oplage al uitverkocht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties