Ferguson: "David Beckham waande zich belangrijker dan mij. Daarom vloog hij buiten" Sport
Ferguson: "David Beckham waande zich belangrijker dan mij. Daarom vloog hij buiten"
Sport

Ferguson: "David Beckham waande zich belangrijker dan mij. Daarom vloog hij buiten"

Het was hard nieuws, toen Ferguson zijn Manchester United verlaatte. Maar dat gaf hem wel de tijd om enkele prangende roddels op papier te zetten en met de hele voetbalwereld te delen. En zo kwamen er enkele zeer interessante weetjes aan het licht...
1500 wedstrijden. Geen enkele trainer deed ooit beter in de Premier League dan de grijskop uit Glasgow. Van 1986 tot mei 2013 bleef hij zijn Manchester United trouw. En nog steeds, want ook nu nog werkt hij achter de schermen van ‘The Red Devils’. Maar naast dat werken heeft Sir Alex ook een boek geschreven, waarin zijn beruchtste ‘behind the scenes’-quotes vertoeven.

Zoals bijvoorbeeld zijn hekel aan David Beckham, toen laatstgenoemde zich God waande en neerkeek op Fergie & co. “Als een speler denkt dat hij belangrijker is dan de manager, moet hij vertrekken. David dacht dat hij groter was dan mij. Dat betekende het einde voor hem bij de club”, schreef hij. En dat einde kwam er, toen Manchester verloor tegen Arsenal en Ferguson Beckham met de vinger wees. “David vloekte. Ik bewoog me in zijn richting en trapte een schoen zijn kant op. Die raakte hem boven zijn oog. Natuurlijk stond hij meteen op. Ik zei tegen hem: ‘ga zitten, je hebt het team in de steek gelaten’. De dag daarna bekeken we de video van de wedstrijd en wilde hij nog steeds niet zijn fouten inzien. Hij zei geen woord. Even later stond alles in de pers. Ik besloot het bestuur te vertellen dat David moest vertrekken”, klinkt het.

Maar niet alleen Beckham mocht het horen. Ook topverdediger Rio Ferdinands ego kreeg er stevig van langs. “Jij denkt alleen maar dat je een superster bent omdat je 120.000 pond per week verdient en twintig minuten goed hebt gespeeld tegen Tottenham”, sneerde hij. Vervolgens pakte Ferdinand zijn biezen.

En dan was er het akkefietje met Rooney, die nog steeds zijn miljoenen verdient bij de Engelse topclub. In 2010 eiste Rooney dat Ferguson Mesut Özil moest binnenhalen van Werder Bremen. “Bemoei je met je eigen zaken”, was het overduidelijke antwoord. En even later verkaste Özil naar Real Madrid.

Nog een bekend gezicht dat naar Real Madrid vertrok, was Cristiano Ronaldo. Na 196 matchen en 84 potten zei hij Old Trafford vaarwel. Dik tegen de goesting van Ferguson. "Hij was de meest getalenteerde speler die ik onder mijn hoede had. De enigen die bij hem in de buurt komen zijn Paul Scholes en Ryan Giggs, omdat ze als zelfopgeleide spelers zoveel hebben bijgedragen aan de successen van Manchester United. Ik zou hem nog eerder neerschieten dan hem te verkopen aan Real Madrid.”

Nog meer en veel meer vertelt ie in “My Autobiography”, dat vanaf 24 oktober in de winkelrekken ligt. Wie er als eerste bij wil zijn, kan het gelijk hier bestellen. (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties