Giro overweegt gevaarlijke berg uit parcours te schrappen Sport
Giro overweegt gevaarlijke berg uit parcours te schrappen
Sport

Giro overweegt gevaarlijke berg uit parcours te schrappen

De dood van Wouter Weylandt blijft nazinderen in de Giro. Zo overweegt de organisatie om de beklimming van de Monte Crostis te schrappen na de aanhoudende kritiek over het gevaarlijke parcours.

De Monte Crostis wordt normaal in de veertiende rit naar de Monte Zoncolan aangedaan. De klim is met een gemiddelde van 10 procent over veertien kilometer al loodzwaar, maar de afdaling daarop is ijzingwekkend.

Het peloton moet er over onverharde wegen, door tunneltjes en zonder railing afdalen.

"Na de dood van Weylandt begrijp ik dat de renners zich zorgen maken", zegt koersdirecteur Angelo Zomegnan aan Gazzetta dello Sport. De organisatie gaat de situatie ter plaatse goed bestuderen.

De vijfde rit, die woensdag gewonnen werd door de Nederlander Pieter Weening, deed de kritiek op de organisatoren opnieuw fel oplaaien. De renners moesten er in de finale over grindpaden (foto) waardoor verschillende renners ten val kwamen.

Zeker toen de Nederlander Tom-Jelte Slagter op de grond bleef liggen, brak er even paniek uit, maar hij bewoog al snel met zijn armen. De 21-jarige Slagter hield aan zijn val uiteindelijk een gebroken oogkas en een hersenschudding over.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties