Jumping Opglabbeek rouwt om overleden springruiter Nick Motmans Sport
Jumping Opglabbeek rouwt om overleden springruiter Nick Motmans
Sport

Jumping Opglabbeek rouwt om overleden springruiter Nick Motmans

De tweesterrenjumping van Opglabbeek, die donderdagavond van start gaat, brengt hulde aan de overleden springruiter Nick Motmans. "Er ligt een rouwregister aan de inkom en vanaf vrijdag starten alle ruiters met een rouwband. Zaterdag wordt er voor de start van de Grote Prijs een minuut stilte gehouden. De wedstrijden gaan door zoals gepland", bevestigden de organisatoren donderdag.

Lees ook:

Nick Motmans overleed donderdagochtend in het bijzijn van zijn naaste familie in het Genkse Ziekenhuis Oost-Limburg. De 27-jarige Motmans verbleef sinds maandag in het ziekenhuis na een ongeval tijdens de training in een manège in Dilsen-Stokkem. Hij is volgens verklaringen van de familie eerst van het paard gevallen, waarna hij een tik tegen het hoofd heeft gekregen van zijn paard. De jongeman werd al enige tijd in een kunstmatige coma gehouden.

Motmans kwam vooral op nationaal niveau uit. In april 2011 werd hij in Lummen derde in de internationale Derby van Vlaanderen. Op de viersterrenmeeting in het Engelse Hickstead kaapte hij eens een tweede plaats weg. Op de wereldranglijst is Motmans 1.558e.

Belga, Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties