Kevin Cant verlengt Belgische titel bij elite zonder contract Sport
Kevin Cant verlengt Belgische titel bij elite zonder contract
Sport

Kevin Cant verlengt Belgische titel bij elite zonder contract

Net als vorig jaar mocht de familie Cant zondag in Mol twee titels vieren. Naast Sanne bij de vrouwen verlengde ook Kevin zijn Belgische titel bij de eliterenners zonder contract. Hij versloeg met ruim verschil Kevin Eeckhout en Dave De Cleyn.

"Toen Kevin Eeckhout als een komeet van start ging, was ik toch even in paniek", erkende Cant na afloop. "Ik wilde me niet opblazen en besliste om gewoon mijn eigen tempo aan te houden. Na een tijdje zag ik dat ik naderde en dan ben je als terugkerende natuurlijk psychologisch in het voordeel. Uiteraard hoopte ik op een titelverlenging. Ik ben wel aan een constant seizoen bezig met goede resultaten, zodat dit BK mijn winter niet moest redden. Anderzijds is het voor ons wel zowat het enige echte topmoment van het seizoen en dat win je graag."

"Ik was naar hier gekomen om te winnen en had daar in december heel hard voor getraind, maar er was er eentje sterker vandaag en dan moet je dat aanvaarden", zei Eeckhout. "Ik ben bewust furieus gestart. Ik hoopte om zo snel bij de mindere profs te geraken en vervolgens in een groepje met een voldoende hoog tempo terecht te komen. Het eerste deel van het plan lukte, het tweede niet omdat zij iets te traag reden. Ik raakte uit mijn ritme, Kevin kwam snel terug en toen hij vervolgens meteen een tiental seconden nam, wist ik dat ik mijn droom stilaan kon opbergen."

Foto: PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties