Kevin De Bruyne heeft toptranfser naar Chelsea beet Sport
Kevin De Bruyne heeft toptranfser naar Chelsea beet
Sport

Kevin De Bruyne heeft toptranfser naar Chelsea beet

Kevin De Bruyne heeft zijn toptransfer naar Chelsea beet. De Blues leggen 8 miljoen euro op tafel en lenen de Oost-Vlaming, die in Londen een contract tot 2017 ondertekent, onmiddellijk weer uit aan KRC Genk, waar hij de rest van het seizoen zal volmaken. Vandaag wordt de transfer officieel bekendgemaakt.

De Bruyne, vergezeld door zijn vader Herwig en zaakwaarnemer Patrick De Koster, werd gistermiddag in een Londens ziekenhuis binnenstebuiten gedraaid door het medische team van Chelsea. Dat team liet niets aan het toeval over.

Er werd een full body scan gemaakt. Ook de kleine teen die De Bruyne op 2 december 2011 nog brak tegen Germinal Beerschot, werd onder de loep genomen. Net als zijn linkerbeen, waar De Bruyne zich begin augustus aan blesseerde in Lierse.

Vier uur medische testen

De Blues hebben eveneens een vaste tandarts in dienst om het gebit na te kijken, ze deden stresstesten om De Bruynes mentale weerbaarheid na te gaan en controleerden zijn bloed en lenigheid. De Bruyne verliet het Londense ziekenhuis om vier uur Britse tijd, na een uitgebreid onderzoek van in totaal vier uur.

Na de medische testen trokken De Bruyne en co naar het Cobham Training Centre, het ultramoderne trainingscentrum van Chelsea, 40 kilometer ten zuidwesten van Londen centrum, om de transfer verder af te handelen. “Het contract wordt vanavond nog getekend”, aldus De Koster gisteren.

Uitleenbeurt

“Er was al een akkoord over de uitleenbeurt van Chelsea aan KRC Genk, zodat Kevin de rest van het seizoen bij Genk kan volmaken, daar verandert niks meer aan.” Dirk Degraen, algemeen directeur van KRC Genk, reisde gisteravond ook nog richting Londen om de laatste details van de transfer te bespreken. Vandaag pas zal die officieel bekendgemaakt worden.

KrLi
Foto PhotoNews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties