Kittel wint weer spurt in Ronde van Dubai Sport
Kittel wint weer spurt in Ronde van Dubai
Sport

Kittel wint weer spurt in Ronde van Dubai

De Duitser Marcel Kittel (Giant-Shimano) heeft donderdag de tweede etappe in de wielerronde van Dubai (2.1) op zijn naam geschreven.

De 25-jarige Kittel haalde het na een rit over 122 km met start in Dubai en aankomst in Palm Jumeirah in een massasprint afgetekend voor de Slovaak Peter Sagan (Cannondale).

De leiderstrui blijft in handen van Taylor Phinney (BMC), die als derde finishte. De Amerikaan was woensdag de beste in de individuele tijdrit.

Cavendish

Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick.Step) speelde niet mee in de massasprint. In aanloop naar de finish werkten zijn ploegmaats hard, maar in de slotkilometer verdwenen ze uit beeld. "Cav" sprintte daarop niet mee voor de zege.

De massaspurt kwam er na een lange ontsnapping van Francisco Mancebo, Diego Nunes en Willy Smit. Nadat Nunes lek gereden was en Smit op vijftien km van de finish de rol had moeten lossen, werd Mancebo ingelopen op tien km van de streep en volgde de verwachte massaspurt.

Morgen/vrijdag voert de derde etappe het peloton van Dubai naar Hatta over 162 km. De allereerste editie van deze rittenkoers in de Verenigde Arabische Emiraten eindigt zaterdag.

Foto PN (Kittel aan de slag in de Ronde van Dubai)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties