Masterplan van voetbalbond moet scheidsrechters beter maken Sport
Masterplan van voetbalbond moet scheidsrechters beter maken
Sport

Masterplan van voetbalbond moet scheidsrechters beter maken

De Belgische voetbalbond heeft een masterplan klaar om de arbitrage naar een beter niveau te tillen. Het idee komt van oud-ref Paul Allaerts, directeur Sport bij de KBVB. Gewezen topscheidscheidsrechter Frank De Bleekere gaat het 'TEAM 17'-plan helpen realiseren. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De refs krijgen het vaak hard te verduren van vloekende spelers en scheldende trainers en supporters. Het gebeurt ook te vaak dat foute beslissingen hevige reacties uitlokken. Het masterplan moet het beoordelingsniveau opkrikken. Eén van de voorstellen is om refs specifiek te trainen op spelsituaties, met de hulp van jeugdspelers.

17de team

Van de refs een volwaardig team maken naast de 16 eersteklasseteams. Daarvoor staat 'TEAM 17'. De moderne middelen worden ingezet. Frank De Bleekere zal bijvoorbeeld via Skype wedstrijdfases en beslissingen bespreken met jonge refs. "Buitenspel, stilstaande fases, looplijnen en andere cruciale voorbeeldsituaties bootsen we na", aldus de topref op rust in de krant. Elke maand nemen de refs de tactieken van één specifieke ploeg onder de loep.

MCe, archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties