Nainggolan wipt met AS Roma Juventus uit Italiaanse beker Sport
Nainggolan wipt met AS Roma Juventus uit Italiaanse beker

AS Roma heeft zich dinsdag als eerste geplaatst voor de halve finales van de Coppa Italia, de Italiaanse voetbalbeker. De Romeinen, met Radja Nainggolan (foto) een volledige wedstrijd op het middenveld, haalden het dankzij een treffer van de Ivoriaan Gervinho tien minuten voor affluiten.

De Giallorossi, in de stand in de Serie A tweede op acht punten van leider Juventus, waren vorig jaar nog verliezend finalist in de Coppa Italia. Ze verloren toen met 1-0 van stadsgenoot Lazio. In de halve finales treffen ze dit seizoen (opnieuw) Lazio of het Napels van Dries Mertens. Zij spelen hun kwartfinale pas op 29 januari.

AZ schakelt Roda uit

AZ heeft dinsdagavond in de kwartfinale van het toernooi om de Nederlandse voetbalbeker Roda JC uitgeschakeld. In Kerkrade wonnen de Alkmaarders met 0-2. Roda speelde ruim een uur met een man minder, na de rode kaart voor Krisztián Németh. De Hongaar liep bewust tegen scheidsrechter Serdar Gözübüyük op, omdat hij recht dacht te hebben op een strafschop.

Na ruim een half uur kwam AZ op voorsprong. Een kopbal van Jan Wuytens ging via de Bart Biemans van Roda in het doel. Meteen na de rode kaart van Németh maakte de Amerikaan Aron Jóhannsson er 2-0 van.

Bij de thuisploeg stonden Maarten Monteyne en Biemand een volledige wedstrijd tussen de lijnen, bij de bezoekers speelde ook Wuytens de 90 minuten en bleef doelman Yves De Winter op de bank.