Nederlandse bond steekt EK-afgang op vermoeide spelers Sport
Nederlandse bond steekt EK-afgang op vermoeide spelers
Sport

Nederlandse bond steekt EK-afgang op vermoeide spelers

We hebben er lang op moeten wachten, maar ein-de-lijk is het zover. Dé langverwachte excuses van onze Hollandse bovenburen. Terwijl het overduidelijk was dat het Hollandse elftal gewoon geen bal kon sjotten op het EK, komt de bond nu met een overduidelijke uitleg: “Onze spelers waren niet fit”. Heerlijk staaltje leedvermaak in drie...twee...één!
Ja, Nederland kon er wat van het afgelopen EK. Van pottestampen, welteverstaan. Terwijl ze aan begin van de campagne al wereldkampioen waren, draaide de realiteit hen genadeloos de – veel te dikke – nek om. Onze Hollandse vrienden straalden met kop en schouders bovenaan het lijstje ‘grootste losers van het EK’ en al snel stonden die verwaande voetjes weer braaf op de grond. Achteraf bleek het “gewoon pech” of “maakte de trainer de verkeerde keuzes” of nog beter: “geen commentaar”.

Ondertussen komen die gekrenkte ego-kopjes stilaan weer boven water en regent het nieuwe uitvluchten. “Wat wij uit het wetenschappelijk onderzoek hebben gehaald, is dat de spelers fitter hadden kunnen zijn. Dat had beter gekund. Het was een bevestiging van het vermoeden dat ik al had. De spelers bleken niet fit”, beweerde directeur betaald voetbal Bert van Oostveen.

Goeie poging, maar wij stellen ons dan wel drie vragen. Eén: Waren die Hollandse voetballertjes dan één voor één moe? Geen enkel ‘uitgeslapen’, Hollands zieltje? Da’s straf. Twee: Geldt hetzelfde probleem niet voor de tegenstander? Ook die internationals liepen de voeten van onder hun lijf tijdens het voetbalseizoen. En drie: Vindt u dat uitvlucht zelf niet belachelijk?

Maar het beste moet nog komen. Terwijl onze Belgen - die het overigens helemaal niet slecht doen, behalve de voetbalcommentatoren dan - en de overige deelnemende voetballanden op zoek gaan naar de ideale tactiek en hun samenspel verbeteren om uit te blinken op het WK, trainen onze Hollandse vrienden op fitheid. “De medische mensen en onze inspanningsfysioloog hebben nu de opdracht om veel beter in de gaten te houden hoe fit de spelers gedurende de competitie zijn. Die fitheid moet ons richting Brazilië meer succes brengen dan richting Oekraïne”, klinkt het. Pas dus op voor overfitte keeskoppen in Brazilië! Dat wordt lachen. (KDN)

Geniet nog even mee van de Hollandse onkunde op het EK 2012:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties