Neef van Michael Schumacher breekt rug bij horrorcrash in de DTM-series Sport
Neef van Michael Schumacher breekt rug bij horrorcrash in de DTM-series
Sport

Neef van Michael Schumacher breekt rug bij horrorcrash in de DTM-series

De neef van Michael Schumacher, David Schumacher, heeft zijn ruggengraat gebroken na een horrorcrash in Duitsland. Schumacher botste met Thomas Preining tijdens het DTM-evenement van afgelopen zaterdag (08/10) op de Hockenheimring. De coureurs raakten elkaar in bocht acht, waardoor het duo tegen de vangrails botste en vervolgens terug het circuit op stuiterde.

Als gevolg van de botsing verloor Dennis Olsen de controle over zijn Porsche en een losvliegend motoronderdeel resulteerde in een vuurbal op de baan. Schumachers auto was zwaar beschadigd en nu is bekend geraakt dat hij een lendenwervel in zijn rug heeft gebroken. Voormalig F1-coureur Ralf Schumacher – vader van David en broer van Michael – vertelde aan Motorsport Magazine: "Toen David thuiskwam, klaagde hij nog steeds over rugpijn. We besloten toen naar een ziekenhuis in Salzburg te gaan om een MRI te laten maken.”

Moeder misnoegd over kritiek

Uit het onderzoek bleek dat er een lendenwervel gebroken was. Volgens de behandelende artsen betekent dit dat Schumacher een week of zes buiten strijd zal zijn. Maar omdat de race van zaterdag de laatste van de DTM-serie was, zal hij geen race-actie missen en hoeft hij niet geopereerd te worden. Preining gaf Schumacher de schuld van de crash, maar Schumachers moeder, Cora, sloeg terug op sociale media.

Ze zei: "Het gaat goed met David, dat is het belangrijkste. Toch moet ik zeggen dat ik het absoluut niet oké vind dat Thomas Preining telkens negatieve opmerkingen over onze zoon maakt zonder enige zelfreflectie. Hij had zelf overstuurd en had zijn auto niet onder controle. Het is altijd makkelijker om fouten bij anderen te zoeken." Hieronder wat beelden van de crash…

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties