Philippe Clement: "Beste herinnering aan Sterchele blijft zijn glimlach" Sport
Philippe Clement: "Beste herinnering aan Sterchele blijft zijn glimlach"
Sport

Philippe Clement: "Beste herinnering aan Sterchele blijft zijn glimlach"

Vandaag/woensdag 8 mei is het precies vijf jaar geleden dat François Sterchele om het leven kwam bij een verkeersongeluk. De spits van Club Brugge en de Rode Duivels werd amper 26 jaar. Op de website van blauw-zwart blikken Philippe Clement en Jonathan Blondel, twee spelers die er toen bij waren, terug op die moeilijke periode.

"Mijn zoon kwam mij wakker maken. Ik kon het eerst niet geloven. Ik heb direct naar Club, naar de trainer (Jacky Mathijssen) gebeld. Hij had het nieuws al gehoord en vroeg me ook direct naar Jan Breydel te komen om de andere spelers te helpen opvangen. Iedereen was volledig van de kaart", zegt Clement. Blondel, vandaag nog altijd speler van Club, kreeg het nieuws door enkele sms'jes van vrienden. "Toen ik het nieuws las op Teletekst kreeg ik echt een onwezenlijk gevoel", zegt de middenvelder, die nauw bevriend was met Sterchele. Vijf jaar na de feiten eren de Brugse supporters hun overleden spits nog wekelijks met een minuut applaus in de 23e minuut (Sterchele had rugnummer 23).

"Dat minuut 23 blijft voortleven op Club doet mij echt deugd. Het is altijd een moment waarop ik even terugdenk aan François", zegt Clement, die vooral de glimlach van Sterchele nooit zal vergeten. "De beste herinnering aan François blijft inderdaad z'n eeuwige glimlach. Ik moet eerlijk zijn dat ik een hele periode lang blijven denken ben dat hij gewoon terug binnen ging komen lopen. Het was zo onwezenlijk, de goedlachse François die zo opeens weg was."

Belga

Foto: Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties