Rabobank maakt volgend seizoen doorstart Sport
Rabobank maakt volgend seizoen doorstart
Sport

Rabobank maakt volgend seizoen doorstart

Ook volgend seizoen zal de Rabobank-profploeg aan de start verschijnen in wielerwedstrijden, maar dan zonder de naam van de sponsor op het shirt. De ploeg wordt ondergebracht in een speciale stichting. Aan de juridische aspecten daarvan wordt momenteel gewerkt. Dat maakte financieel directeur Bert Bruggink van de Rabobank vrijdag bekend.

Bruggink sprak het volste vertrouwen uit dat de ploeg gewoon mee kan rijden in de WorldTour. "De Rabobank komt alle financiële en contractuele verplichtingen richting de ploeg na", stelde hij verder. Ook blijft de sponsor wielrenster Marianne Vos begeleiden tot aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Rabobank Cycling Team is ondanks het slechte nieuws verheugd dat de Rabobank de wielerploegen de gelegenheid geeft verder te gaan in de wielersport. "De Rabobank heeft generaties renners opgeleid van jeugdrenner tot de professional die ze nu zijn. Het siert de Rabobank dan ook dat zij de wielerploegen ondanks deze scheiding de mogelijkheid geeft een doorstart te maken", luidde de mededeling van Rabobank Cycling Team.

'White label'

"De professionals en de vrouwen zullen 'white label' onder een nieuw op te richten stichting vallen, terwijl de continentals en crossers ondergebracht worden bij de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie KNWU. De carrières van een generatie wielrenners blijven zo gewaarborgd. De 'white label' ploeg krijgt de opdracht zo snel mogelijk op eigen benen verder te gaan. Harold Knebel, de huidige directeur van de wielerploegen, gaat het overgangsmanagement uitvoeren."

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties