Real Madrid blikt Galatasaray simpel in Sport
Real Madrid blikt Galatasaray simpel in

In de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League heeft Real Madrid woensdag het Turkse Galatasaray verslagen met 3-0. Borussia Dortmund verdiende de overwinning in Málaga maar kwam niet verder dan een gelijkspel.

De Koninklijke stond na tien minuten al op voorsprong. Özil stuurde Cristiano Ronaldo perfect diep en de Portugese goalgetter stiftte de 1-0 over doelman Muslera. De Turken kwamen tot kleine kansjes via Didier Drogba, maar echt dreigen deden ze niet. Op een voorzet vanop rechts trapte de Fransman Benzema de bal tegen de netten. Aan de overkant schreeuwden de spelers van 'Gala' om een strafschop na handsbal van Khedira, maar de scheidsrechter en lijnrechter zagen er niets in.

Een kwartier voor tijd stond de 3-0 op de bordjes in het Santiago Bernabéu. Gonzalo Higuaín stond op een vrije trap van Xabi Alonso volledig vrij en kopte de bal uitstekend in doel. Niet veel later claimden de Turken opnieuw een penalty nadat Sergio Ramos op de voet van Burak Yilmaz stapte. De scheidsrechter floot niet maar gaf Burak wel een gele kaart voor zijn 'schwalbe'. In het slot pakte ook Ramos nog een gele kaart. Vermoedelijk met opzet, want zo mist hij de terugwedstrijd maar zal hij er (waarschijnlijk) wel bij zijn in de halve finales.

Málaga CF - Borussia Dortmund: 0-0

In het andere duel was Dortmund de eerste helft heer en meester maar het slaagde er niet in om te scoren. Götze kon zijn kansen niet verzilveren. De Zuid-Spanjaarden stelden er niet veel tegenover, vooral omdat hun defensie niet op kon tegen het aanvallende geweld van voornamelijk Lewandowski.

Ook in de tweede helft wou de bal er maar niet in voor de Duitsers. Götze had opnieuw een uitstekende mogelijkheid maar hij kreeg de bal niet tegen de netten. Het bleef 0-0, al had Dortmund meer verdiend.

De terugwedstrijden staan volgende week op het programma.