Review: Turtle Beach Recon Cloud controller – De controller voor Cloud gaming Sport
Review: Turtle Beach Recon Cloud controller – De controller voor Cloud gaming
Sport

Review: Turtle Beach Recon Cloud controller – De controller voor Cloud gaming

De volledige eindscore en de plus en minpunten van de Turtle Beach Recon Cloud kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Het merk Turtle Beach kennen we vooral van goede gaming headsets met krachtige drivers, maar in werkelijkheid maakt Turtle Beach meer gaming peripherals waaronder controllers. Steeds meer third party controllers komen nu op de markt nu de PlayStation 5 en Xbox Series S/X langzaam maar zeker eenvoudiger verkrijgbaar worden. Van Turtle Beach hebben wij de mogelijkheid gekregen om aan de slag te gaan met de Recon Cloud controller voor het gamen op een Xbox-console, PC en Android. Wat deze controller speciaal maakt is dat het een hybride controller is waardoor het ook geschikt is voor Cloud gaming. Of de Turtle Beach Recon Cloud de moeite waard is, lees je in deze review.

Wat zit er in de doos?

In de doos van de Turtle Beach Recon Cloud is uiteraard de controller zelf te vinden. Verder is er 3 meter lange gewoven kabel inbegrepen. Deze kabel gaat door het design niet in de knoop. De kabel kan gebruikt worden voor bekabeld gamen op een Xbox-console of de PC, maar het is ook mogelijk om de kabel alleen te gebruiken voor het opladen van de ingebouwde batterij.

Naast de controllers en de kabels is er een monteerbare smartphonehouder inbegrepen. Deze kan je op de achterkant van de controller monteren met een bijgeleverde lange schroef, waarna je een smartphone op de houder kan zetten voor Cloud of native Android gaming. Als laatste zijn er de nodige handleidingen en een verrassing. Wie deze controller aanschaft, ontvangt namelijk een code voor 1 maand Xbox Game Pass Ultimate. Hiermee kan je een maand lang gratis een bibliotheek aan games via de Cloud spelen op je smartphone. Het is alleen jammer dat de code alleen geldig is voor nieuwe Xbox Game Pass Ultimate leden. Heb jij al eerder Ultimate gehad, dan werkt deze code niet. Een code voor 1 maand Ultimate voor zowel bestaande of nieuwe gebruikers was beter geweest.

De Turtle Beach Recon Cloud-controller heeft een adviesprijs van €99,99, wat een beetje aan de hoge kant is. De controller komt in de kleuren zwart met grijze accenten of blauw met bronzen accenten. Turtle Beach verkoopt de Recon-controller ook apart voor €59,99. Voor de extra smartphonehouder heeft Turtle Beach dus €40 extra gerekend. Dat is best veel, vooral als je bedenkt dat je met een prijs van €99,99 erg in de buurt komt van de Xbox Elite Series 2 Core-controller (€119,99). Turtle Beach lijkt deze controller iets te hoog geprijsd te hebben. €79,99 was bijvoorbeeld ideaal geweest als een product wat zich positioneert tussen een standaard en een Xbox Elite-controller.

Review: Turtle Beach Recon Cloud controller – De controller voor Cloud gaming

De Recon controller

De Turtle Beach Recon Cloud-controller is wat betreft design vergelijkbaar met de Xbox Wireless controller. Alle knoppen zijn vrijwel 1 op 1 gepositioneerd. De analoge sticks zijn diagonaal en de D-pad is rond. De knoppen voelen wel anders aan dan de standaard Xbox-controller. De knoppen lijken net een betere klik en feedback te hebben met name de face buttons, de analoge sticks en de triggers. De bumpers (RB en LB) voelen weer beter aan bij de standaard Xbox-controller. Ook de D-pad van de standaard Xbox-controller voelt prettiger aan dan de dikkere ronde plastic d-pad van de Recon-controller. Geen één knop is slecht of minder responsief, maar als je de controllers naast elkaar legt en alle knoppen met elkaar vergelijkt merk je dat enkele beter en anderen net wat minder goed aanvoelen.

Review: Turtle Beach Recon Cloud controller – De controller voor Cloud gaming

Multifunctionele controller

De Turtle Beach Recon Cloud-controller kan je gewoon als een traditionele Xbox-controller gebruiken op je console. Dan moet je de controller wel bekabeld aansluiten via de bijgeleverde USB-kabel. De controller heeft namelijk geen ondersteuning voor Xbox Wireless Protocol, waardoor je het niet draadloos kan aansluiten op een Xbox-console. Bekabeld gamen op een Xbox-console werkt wel en je krijgt dan geen input delay omdat data via een kabel sneller overgebracht kan worden dan een draadloze verbinding.

Draadloos gamen kan wel op deze controller, mits je het aansluit op een PC of een Android smartphone. Naast de 3.5mm headphone jack is er namelijk een schakelaar waarmee je aangeeft of je de controller bekabeld of draadloos in gebruik wil nemen. Draadloos gaat via bluetooth en dat werkt weer op een PC of Android smartphone. De Recon Cloud kan je lang draadloos gebruiken, want het heeft een totale batterijduur van 30 uur. De Recon Cloud gaat draadloos wanneer het volledig is opgeladen, ongeveer 6 keer langer mee dan de PlayStation 5 DualSense Edge Pro controller.

Review: Turtle Beach Recon Cloud controller – De controller voor Cloud gaming

Android is met name interessant, want deze controller kan je gebruiken voor Cloud gaming, wat steeds meer populariteit krijgt. De bijgeleverde smartphonehouder monteer je op je controller waarna je een smartphone kan plaatsen op de houder. Dit wordt dan je scherm waar je op gaat Cloud gamen. Heel eenvoudig maak je dus van een controller en een smartphone, een gaming handheld. De smartphonehouder zit stevig vast door de bijgeleverde schroef en de houder zelf heeft een strakke grip op je smartphone. Waar druk komt op je smartphone, heeft Turtle Beach rubberen laagjes verwerkt, zodat er geen krassen ontstaan. Daarnaast is de houder gemaakt van anti-slip textuur, zodat niets beweegt tijdens het gamen. Vrees dus niet dat je dure smartphone glipt uit de houder en breekt.

Review: Turtle Beach Recon Cloud controller – De controller voor Cloud gaming

Audio control en Pro-controller functionaliteit

Wat de Turtle Beach Recon Cloud controller uniek maakt is dat het beschikt over fysieke audio control knoppen net boven het Xbox-logo. Zo kan je ‘Superhuman Hearing’ inschakelen wanneer je een bedrade headset direct aansluit op de controller. Superhuman zorgt ervoor dat bepaalde frequenties een boost krijgen terwijl andere gedempt worden om je een voordeel te geven tijdens het spelen van een game die 3D audio ondersteund. Denk bijvoorbeeld aan een shooter als Overwatch 2 of Call of Duty. Met ‘Superhuman Hearing’ kan je heel goed de voetstappen van vijanden horen en zo de precieze locaties bepalen. Andere ingebouwde EQ presets zijn er ook namelijk Bass Boost, Bass & Treble Boost en Vocal Boos, allemaal met een druk op de controller in te schakelen.

De Turtle Beach Cloud-controller beschikt daarnaast over extra knoppen die we terugzien in dure Pro-controllers. Achterin de controller zijn er twee extra knoppen ingebouwd. Deze kan je zelf naar wens mappen. Bovendien bevat de controller profielen. Zo is het mogelijk om maximaal vier profielen in te stellen waarmee je de knoppen achterin specifiek kan aanpassen voor een bepaalde shooter of RPG, heel handig.

Voor de competitieve shooters onder ons is er ook een knop voor het inschakelen van de zogenaamde Pro Aim-functie. Wanneer je dit activeert, gaat de gevoeligheid van de rechter analoge stick flink omlaag, om je meer precisie te geven. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een lastige headshot wanneer je als een sniper speelt. Omdat de knoppen fysiek op de controller zijn verwerkt, kan je deze functies snel activeren en deactiveren wanneer nodig.

Conclusie

De Turtle Beach Recon Cloud is een hele fijne controller voor normaal gebruik op een Xbox-console of een PC. De knoppen zijn responsief en de extra fysieke knoppen voor audio control en de back buttons, zijn heel handig. Alleen de D-pad en de triggers konden net wat beter. De standaard Xbox Wireless controller heeft daar net wat fijnere knoppen. Voor Cloud gaming werkt deze controller bijzonder goed. De smartphonehouder is eenvoudig aan te sluiten en verbinden met een smartphone gaat zonder problemen. De prijs van €99,99 is een beetje aan de hoge kant, maar als je echt zoekt naar een controller speciaal voor Xbox Game Streaming (xCloud), dan is dit zeker één van de beste controllers van dit moment voor mobile gaming.

Je kan de Turtle Beach Recon Cloud Controller hier kopen in verschillende kleurenopties

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties