Sensatie in het voetbal: Braziliaanse legende Romário haalt zijn voetbalschoenen van de haak Sport
Sensatie in het voetbal: Braziliaanse legende Romário haalt zijn voetbalschoenen van de haak
Sport

Sensatie in het voetbal: Braziliaanse legende Romário haalt zijn voetbalschoenen van de haak

Opwinding in Brazilië! Voetballegende Romário, nu 58 jaar oud, staat op het punt om sensationeel terug te keren naar de professionele voetbalvelden van het Zuid-Amerikaanse land. Hij heeft verklaard dat hij dit wil doen om samen met zijn zoon Romarinho te kunnen spelen. Romário wordt beschouwd als een van de beste Braziliaanse voetballers aller tijden.

Hij groeide op in de favela's van Rio de Janeiro en begon zijn professionele voetbalcarrière in 1983 bij Olaria Atlético. In 1985 maakte hij de overstap naar Vasco da Gama, voordat hij in 1988 werd aangetrokken door PSV Eindhoven. In Nederland genoot hij veel succes, met drie landstitels en twee bekerwinsten. Hij werd topscorer van de Eredivisie in de seizoenen 1988/89, 1989/90 en 1990/91.

Topperiode bij Barcelona

In 1993 vond hij een nieuwe club bij FC Barcelona, waar hij samen met de Bulgaarse legende Hristo Stoichkov en de Deen Michael Laudrup een gevreesd trio vormde. Na een conflict met trainer Johan Cruijff vertrok hij in 1995 bij Barcelona, om bij Flamengo in zijn thuisland te gaan spelen. Tijdens zijn carrière werd hij in 1994 wereldkampioen met het Braziliaanse nationale team. In 1997 vertrok hij naar Valencia in Spanje.

Romário in de politiek

Daarna volgden nog periodes bij Flamengo (1997-1999), Vasco da Gama (2000-2002), Fluminense FC (2002-2004) en opnieuw Vasco da Gama. In 2003 speelde hij kort bij Al-Sadd in Qatar, maar daar speelde hij slechts drie wedstrijden. Daarna speelde hij nog voor Miami FC, Adelaide United, opnieuw Vasco da Gama en América FC. Op zijn 43e beëindigde hij zijn voetbalcarrière. Sindsdien heeft Romário voornamelijk politieke activiteiten ondernomen als lid van de Socialistische Partij.

Romário op het veld met zijn zoon

Desondanks is het voetbalvuur altijd blijven branden bij de Braziliaan. Hij is van plan om wedstrijden te spelen voor América FC uit Rio de Janeiro, waar hij eerder in zijn carrière al speelde en waar ook zijn zoon Romarinho momenteel actief is. Op Instagram verklaarde hij: "Ik zal niet de hele competitie meespelen, maar wel een paar wedstrijden. Op die manier kan ik mijn laatste droom verwezenlijken: samen spelen met mijn zoon."

Romário tekent contract bij América FC

América FC speelt momenteel in de tweede divisie van het staatskampioenschap van Rio de Janeiro. De kampioen van de competitie promoveert naar de hoogste divisie, waar grote clubs als Flamengo, Fluminense, Vasco da Gama en Botafogo spelen. In maart heeft Romário al een contract getekend bij de club, waardoor zijn kortstondige terugkeer steeds dichterbij lijkt te komen.

(Bron: Gewoon Voor Hem - Intropic: YouTube/The Plauyers' Tribune)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties