Skiërs breken wereldrecord achterwaartse salto (video) Sport
Skiërs breken wereldrecord achterwaartse salto (video)
Sport

Skiërs breken wereldrecord achterwaartse salto (video)

Een groep skiërs heeft naar eigen zeggen de grootste gelijktijdige backflip ooit gemaakt. Dertig mensen namen deel aan de gewaagde wereldrecordpoging.

De recordpoging vond plaats in het skiresort van Mont Saint Sauveur in het Canadese Québec. Dertig mensen gingen er hand in hand op een rij een heuvel af en maakten dan een achterwaartse salto. Onder hen waren een aantal leden en ex-leden van het Canadese freestyle skiteam.

De waaghalzen slaagden bij hun tweede poging in hun opzet. "Bij de eerste sprong kampten we met verschillen in snelheid waardoor de rij doorbroken werd", vertelde de 23-jarige Jérôme Bernèche aan Sky News. "Bij de tweede poging bleven we op een rij en konden we allemaal tegelijk landen."

Jammer genoeg zal hun sprong niet worden opgenomen in het Guinness Book of World Records. Ze hadden zich te laat bij de organisatie gemeld. Volgend jaar wagen ze een nieuwe poging.

Bekijk hier de beelden via Youtube:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties