Springruiter Nick Motmans (27) overleden in Genks ziekenhuis Sport
Springruiter Nick Motmans (27) overleden in Genks ziekenhuis
Sport

Springruiter Nick Motmans (27) overleden in Genks ziekenhuis

Springruiter Nick Motmans is donderdagochtend in het bijzijn van zijn naaste familie overleden, zo laat het Ziekenhuis Oost-Limburg weten.

De 27-jarige Motmans verbleef sinds maandag in het ziekenhuis na een ongeval tijdens de training in een manège in Dilsen-Stokkem. Hij is volgens verklaringen van de familie eerst van het paard gevallen, waarna hij een tik tegen het hoofd heeft gekregen van zijn paard.

Coma

De jongeman werd al enige tijd in een kunstmatige coma gehouden. Rond 9u30 is hij donderdag in het Ziekenhuis Oost-Limburg overleden. De medewerkers van het ziekenhuis willen alvast hun medeleven betuigen aan de familie en vrienden van Nick Motmans, zo klinkt het.

Motmans kwam vooral op nationaal niveau uit. In april 2011 werd hij in Lummen derde in de internationale Derby van Vlaanderen. Op de viersterrenmeeting in het Engelse Hickstead kaapte hij eens een tweede plaats weg. Op de wereldranglijst is Motmans 1.558e.

"Groot verlies voor ruitersport"

De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie reageert aangeslagen. "Met Nick verliezen we een jonge getalenteerde ruiter met een mooie toekomst voor zich. De KBRSF wenst haar oprechte medeleven te betuigen aan de familie, vriendin en vrienden van Nick", klinkt het.

De KBRSF meldt dat een rouwregister is geopend. Berichten voor familie en vrienden kunnen gemaild worden naar info@equibel.be. Verder weet de ruiterbond dat uit solidariteit en medeleven talrijke Belgische ruiters hebben besloten dit weekend met een rouwbandje te rijden op wedstrijd.

Belga, Archieffoto's

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties