Sven Nys verschalkt Walsleben in de spurt in Gavere Sport
Sven Nys verschalkt Walsleben in de spurt in Gavere
Sport

Sven Nys verschalkt Walsleben in de spurt in Gavere

Sven Nys (Crelan-KDL) heeft voor de negende keer in zijn carrière de Superprestige in Gavere gewonnen. De regerende wereldkampioen won na een spannende slotfase in de spurt van de Duitse kampioen Philipp Walsleben. Nys blijft zo leider in de stand van de Superprestige, na vier manches.

Het was het weekendje wel voor de veteraan, want zaterdag won hij ook al de veldrit in Hasselt, die meetelde voor het klassement van de bpost bank trofee.

Zwakke start van Nys

Nochtans startte de man in de regenboogtrui andermaal niet al te best. Toen Klaas Vantornout, Philipp Walsleben, Niels Albert en Lars van der Haar in de derde van acht ronden een viertal aan de leiding vormden, was Sven Nys nog altijd op achtervolgen aangewezen. Maar toen fietste hij Tom Meeusen, Thijs van Amerongen, Niels Wubben, Rob Peeters en Julien Taramarcaz uit het wiel en begon hij aan zijn opmars naar de spits. Albert kwam toen in het decor terecht en verdween vooraan maar kon ook niet aanpikken toen hij Nys zag opdoemen. Opnieuw vier leiders dus.

Het werden er zes toen ook Meeusen en Peeters erbij geraakt waren. Toen ranselde Walsleben de kopgroep uit elkaar en alleen Nys geraakte nog bij de Duitser. De twee zorgden voor een adembenemende finale maar wat Walsleben ook probeerde, ook hij is nog te groen voor Sven Nys.

Sven Nys won twee weken geleden ook al de SP-manche in Zonhoven. De 37-jarige wereldkampioen verstevigt zijn leidersplaats in het klassement. Volgende week zondag (24/11) wordt in het Nederlandse Gieten de vijfde wedstrijd van de Superprestige afgewerkt.

Foto: PN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties