Team Sky laat renners en staf antidopingdocument ondertekenen Sport
Team Sky laat renners en staf antidopingdocument ondertekenen
Sport

Team Sky laat renners en staf antidopingdocument ondertekenen

Sky gaat renners en staf een document laten ondertekenen waarin ze verklaren dat ze zich nooit met dopingpraktijken beziggehouden hebben. Dat meldde de Britse wielerformatie woensdag. Zij die weigeren te tekenen, moeten het team onmiddellijk verlaten.

Wie wel tekent, maar achteraf toch boter op het hoofd blijkt te hebben, zal eveneens zonder pardon op straat gezet worden en ook diegenen die nu dopingovertredingen uit het verleden opbiechten, moeten opkrassen. Niemand komt er met een snelle handtekening vanaf. Met iedereen wordt persoonlijk gepraat.

"Er is bij ons geen plaats voor doping. Dat geldt voor renners, ploegleiders en iedereen rond het team", verklaarde manager David Brailsford. "Ik heb er echt geen idee van hoeveel teamleden nu hun baan riskeren. Ze moeten eruit."

Vlekkeloze reputatie

De maatregel van Sky is een rechtstreeks gevolg van de dopingzaak rond Lance Armstrong. De Canadees Michael Barry, die tegen Armstrong getuigde en zelf dopinggebruik opbiechtte, reed afgelopen seizoen nog voor Sky. Vorige week zette Sky de samenwerking stop met de Belgische dokter Geert Leinders, omdat diens naam genoemd werd in mogelijk dopinggebruik bij Rabobank, waar hij jaren geleden teamarts was. "Ik ben honderd procent zeker dat Leinders bij ons niets misdaan heeft, maar onze reputatie moet vlekkeloos zijn", verklaarde Brailsford toen.

Michael Rogers, één van de Sky-renners die Bradley Wiggins aan de tourzege hielp, werkte samen met dokter Ferrari, maar ontkent dat die hem doping gaf. Sportdirecteur Sean Yates was van 1992 tot 1996 ploegmaat van Armstrong bij Motorola en in 2005 sportdirecteur bij Armstrongs team Discovery Channel.

Belga Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties