Tienkamper Van der Plaetsen pas dertiende - Bolt gediskwalificeerd Sport
Tienkamper Van der Plaetsen pas dertiende - Bolt gediskwalificeerd
Sport

Tienkamper Van der Plaetsen pas dertiende - Bolt gediskwalificeerd

Op het wereldkampioenschap atletiek is tienkamper Thomas Van der Plaetsen na een niet al te beste tweede dag teruggevallen naar de dertiende stek. Usain Bolt werd dan weer verrassend geen wereldkampioen op de 100m, het koningsnummer.

Van der Plaetsen was vierde na dag 1. De 20-jarige Deinzenaar had echter maar drie uurtjes geslapen. Hij verscheen dan ook vermoeid aan de start van de vijf laatste onderdelen.

Op de 110 meter horden werd hij 19e met een tijd van 14.79. Het discuswerpen viel ook wat tegen. Met een worp van 37.20 meter strandde hij op een 25e plaats.

Bij het polsstokspringen (2e met 5,10 meter) ging het weer wat beter, maar het speerwerpen (13e met 58.91 meter) en de 1.500 meter (4'45"86) zaten weer niet mee.

Uiteindelijk werd de jongste van alle deelnemers dertiende met 8.069 punten. Hij miste alsnog een Belgisch record en een ticket voor de Olympische Spelen in Londen.

100m

Grote verrassing op het koningsnummer. Daar was de zege voor de Jamaicaan Yohan Blake. Die won in een schamele 9.92. Usain Bolt werd gediskwalificeerd na een valste start. De Amerikaan Walter Dix (10.08) en Kim Collins uit Saint Kitts en Nevis (10.09) kaapten respectievelijk het zilver en het brons weg.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties