Sjef De Wilde: "Kans op verlamming steeds kleiner" Sport
Sjef De Wilde: "Kans op verlamming steeds kleiner"
Sport

Sjef De Wilde: "Kans op verlamming steeds kleiner"

Sjef De Wilde is er minder erg aan toe dan woensdagavond werd gemeld. Een nieuwe scan toont dat de eerste wervel van de renner van Veranda's Willems dan toch niet gebroken is. Het gevaar voor een verlamming is zo van de baan.
De Wilde smakte in de slotkilometer van de 99ste Scheldeprijs hard tegen het asfalt. Onmiddellijk werd hij naar het ziekenhuis afgevoerd. Buiten de breuk was er sprake van een kneuzing aan zijn rug en een lichte hersenbloeding.

"Het laatste bericht dat ik vanmorgen kreeg, is dat de kans op verlamming bij mijn renner heel miniem zou zijn", zegt Lucien Van Impe, zijn ploegleider bij Veranda’s Willems-Accent donderdag. "Sjef is thans stabiel. Na tal van onderzoeken in het ziekenhuis van Merksem stelde men vast dat de eerste en de zevende ruggenwervel zwaar geraakt zouden zijn. Hij liep bovendien een lichte hersenbloeding op en ook ter hoogte van zijn onderrug leek het een en ander verkeerd."

"Vandaag zijn de berichten alvast heel wat positiever. De kans dat hij blijvende verlammingsverschijnselen zou hebben, wordt gelukkig alsmaar kleiner. Of er een operatie aan te pas komt, moeten latere onderzoeken nog uitwijzen", aldus Van Impe.

De renner werd intussen overgebracht naar het ziekenhuis van Duffel, waar hij wel nog op intensieve zorgen ligt. "De kans bestaat dat Sjef vandaag al naar huis kan", meldt Dieter Deprez van Veranda's Willems. "Hij zal zeker twee maanden moeten revalideren en zal ook nog een tijdje een halskraag moeten dragen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties