Ultras van Lyon geven spelers een ongeziene uitbrander na 1-4 nederlaag tegen PSG Sport
Ultras van Lyon geven spelers een ongeziene uitbrander na 1-4 nederlaag tegen PSG
Sport

Ultras van Lyon geven spelers een ongeziene uitbrander na 1-4 nederlaag tegen PSG

De ultras van Lyon gaven hun spelers een ongeziene uitbrander op het veld na hun 1-4 nederlaag tegen PSG. De Ligue 1-club bevindt zich onderaan de rangschikking na de eerste vier wedstrijden van het seizoen, waarin ze slechts één punt hebben behaald. Hun meest recente nederlaag kwam tegen de regerend kampioen PSG op eigen terrein gisteravond (3 september), en wat er daarna gebeurde, zorgde voor boeiende televisie…

Toen het team van Laurent Blanc na de match de tribune naderde waar de ultras van Les Bad Gones zich bevinden, nam een van de ‘leiders’ van de ultras de microfoon die ze normaal gebruiken om liederen te zingen en begon hen berispend toe te spreken. Hij zei: "Dit bericht is voor jullie, het team van Olympique Lyonnais 2023-2024, gericht aan sommigen van jullie, aan degenen die de status van kleedkamerleiders op zich nemen. De boodschap is duidelijk: als er leiders in deze kleedkamer zijn, hebben ze niet langer het recht om te zwijgen.”

"Respecteer ons shirt!" 

“Jullie dragen het shirt van Olympique Lyonnais. Jullie zijn degenen die het OL-shirt dragen,” ging hij verder. “Anderen vóór jullie hebben het gedragen, geëerd. Jullie hebben niet het recht om het te bezoedelen. Nu de transferperiode voorbij is, is het team hier. Het enige wat we vragen is om aan jullie zijde te staan. Maar om dat te doen, zullen jullie het moeten verdienen. We houden van en respecteren dit shirt. We vragen slechts één ding meer: om jullie namen te zingen. Zing ze met liefde, niet zoals we de namen zongen van de kleine ****** die onze club in de afgelopen zes maanden hebben verlaten.”

"We willen jullie namen met respect zingen, met liefde. Omdat we weten dat jullie met liefde spelen. Maar we verwachten dat jullie ons shirt respecteren, jezelf op het veld omhoog trekken, en als we pillen moeten slikken, dat te doen met opgeheven hoofd. Kom op, OL!” Lyon kreeg een rammeling van PSG, dat al met de rust 0-4 voor stond. Het was de eerste keer dat Lyon, dat een late troostgoal scoorde via een strafschop, bij de rust met zo'n marge achterstond in een competitiewedstrijd sinds 1966.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties