Verrassende uitslagen in oefeninterlands Sport
Verrassende uitslagen in oefeninterlands
Sport

Enkele verrassende en onverwachte uitslagen gisteravond tijdens de oefeninterlands. Frankrijk ging winnen in Duitsland en Nederland pakte ook de zege op Wembley. De VS, met Sacha Kljestan, won op bezoek bij Italië. Een overzicht.

In de EK-kwalificatiepoule van de Rode Duivels was Duitsland ongenaakbaar en wonnen ze al hun tien wedstrijden. Maar tegen Frankrijk incasseerden ze nog eens een nederlaag. Frankrijk liep tot 0-2 uit langs Giroud en Malouda, Cacau kon enkel nog de aansluitingstreffer maken.

Spanning troef in het slot tussen Engeland en Nederland in het machtige Wembley-stadion. Onze Noorderburen liepen 0-2 uit langs Robben en Huntelaar. Toch kon Engeland in de 90ste minuut langs Young nog de 2-2 maken. Maar het was Robben (foto) die de held van de avond was, met het winnende doelpunt diep in de blessuretijd. Zo verpestte hij het debuut van Engeland-coach Stuart Pearce.

Ook een verrassing tussen Italië en de VS. De Amerikanen, met Anderlecht-speer Sacha Kljestan de laatste twintig minuten tussen de lijnen, won met 0-1. De eerste overwinning in elf duels tegen Italië.

Hattricks

Moet het nog gezegd worden dat Lionel Messi de held was bij Argentinië? De balvirtuoos scoorde alle drie de doelpunten. Zwitserland werd vakkundig met 1-3 aan de kant gezet.

Spanje troefde Venezuela eenvoudig af met 5-0. Soldado (foto) scoorde na de rust een zuivere hattrick en bedankte zo zijn trainer die hem de voorkeur gaf op Torres. Hij miste zelfs nog een strafschop.