Wat verdient Mathieu van der Poel? Dit waanzinnige bedrag haalde hij binnen in 2023 Sport
Wat verdient Mathieu van der Poel? Dit waanzinnige bedrag haalde hij binnen in 2023
Sport

Wat verdient Mathieu van der Poel? Dit waanzinnige bedrag haalde hij binnen in 2023

Mathieu van der Poel behoort tot de absolute top van zijn generatie. Als wereldkampioen verdient hij dan ook flink zijn kost met zijn buitengewone prestaties. Maar wat verdient Mathieu van der Poel nu precies? Hier zijn de cijfertjes...

Vorig jaar was financieel gezien het beste jaar voor van der Poel. Dit blijkt uit de jaarrekening die hij heeft ingediend bij de Nationale Bank van België. Zijn bedrijf 'VDP Sports' behaalde tussen 1 oktober 2022 en 30 september 2023 een brutomarge van maar liefst 1.951.580 euro!

Wat verdient Mathieu van der Poel? Dit waanzinnige bedrag haalde hij binnen in 2023

Wat verdient Mathieu van der Poel? 

Na aftrek van kosten hield van der Poel netto 1.364.256 euro over, wat 320.000 euro meer is dan het voorgaande boekjaar. Van der Poel richtte zijn vennootschap op in 2015 en heeft in totaal al een netto winst geboekt van 4.210.956 euro.

Verdienste van Mathieu van der Poel in 2024

Het lijkt nu al bijna zeker dat Van der Poel dit seizoen zijn financiële record van vorig jaar zal verbreken, met een geschat loon van ongeveer 4 miljoen euro volgens La Gazzetta dello Sport. Naast zijn salaris van Alpecin-Deceuninck heeft Van der Poel ook nog andere inkomsten, zoals prijzengeld, startgeld en contracten met persoonlijke sponsors zoals Canyon en Zwift.

(Bron: Redactie24 - Afbeeldingen: Screen grabs YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties