Bier gooien en spuwen naar Mathieu van der Poel krijgt staartje: "Stellen ons burgerlijke partij" Sport
Bier gooien en spuwen naar Mathieu van der Poel krijgt staartje: "Stellen ons burgerlijke partij"
Sport

Bier gooien en spuwen naar Mathieu van der Poel krijgt staartje: "Stellen ons burgerlijke partij"

Tijdens de laatste beklimming van de Oude Kwaremont en in de laatste rechte lijn van de Ronde van Vlaanderen waren er pijnlijke scènes te zien. Koploper Mathieu van der Poel kreeg van enkele fans bier (of iets wat erop leek) en spuug naar zijn hoofd, vergezeld van een hoop boegeroep. Het is helaas niet de eerste keer dat dit gebeurt.

De organisatie wil graag dat de schuldigen worden gestraft. Dit is iets wat we al vaker hebben gezien: toeschouwers die niet kunnen omgaan met de dominantie van Mathieu van der Poel. Eind december tijdens de cross in Hulst werd hij zelfs bekogeld met urine, waarna Van der Poel een fluim richting de betreffende 'fan' spuwde.

"Was zo gefocust dat ik er niet veel last van had"

Dat heeft hij zondag op de Oude Kwaremont niet gedaan, maar met zijn derde Ronde-overwinning heeft 'MVDP' de onsportieve toeschouwers wel een duidelijk antwoord gegeven. "Er waren wel wat incidenten, ja", reageerde de Nederlander kort bij Sporza. "Eigenlijk was ik zo gefocust op mijn inspanning dat ik er niet veel last van heb gehad." Ook in de laatste meters was er een bedenkelijke situatie, waarbij iemand Van der Poel bespuugde terwijl hij voorbijreed. Organisator Flanders Classics hoopt op straffen.

(lees verder onder de afbeelding)

Bier gooien en spuwen naar Mathieu van der Poel krijgt staartje: "Stellen ons burgerlijke partij"

"We zullen ons burgerlijke partij stellen"

“Als de biergooiers geïdentificeerd worden, zullen we ons burgerlijke partij stellen”, zegt CEO Tomas Van den Spiegel. “Dat hebben we ook gedaan in de Omloop. Daar is op de Muur van Geraardsbergen met bier gegooid naar Marianne Vos. De biergooiers daar werden geïdentificeerd en we hebben ons daar burgerlijke partij gesteld.” Joost Duhamel, zonechef van de politie Vlaamse Ardennen, is bereid om mee te werken. “We hebben dit niet zelf vastgesteld, maar het is wel te zien op beelden van de wedstrijd. Aan de hand daarvan wordt een proces-verbaal opgesteld en kunnen de verdachten worden geïdentificeerd.”

(Bron: hln.be - Afbeeldingen: Eurosport)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties