Wilmots: "Colombia is een van de WK-favorieten" Sport
Wilmots: "Colombia is een van de WK-favorieten"
Sport

Wilmots: "Colombia is een van de WK-favorieten"

Bondscoach Marc Wilmots heeft na de dinsdagtraining van de Rode Duivels het forfait van Nacer Chadli (Tottenham), Nicolas Lombaerts (Zenit Sint-Petersburg) en Thibaut Courtois (Atletico Madrid) gemeld. Hij voegde er eveneens aan toe dat Thomas Vermaelen en Jelle Vossen normaal gezien speelklaar raken voor de oefeninterland van donderdag (21u00) in het Koning Boudewijnstadion tegen Colombia.

"Thomas heeft een scan laten maken en die was geruststellend. Zijn enkel voelt nog wat stijf aan, maar het zou moeten gaan. De knie van Jelle baart de medische staf geen zorgen, ook voor hem ben ik dus optimistisch. Toch zal ik oplossingen moeten vinden of zelfs van systeem moeten veranderen tegen Colombia", stelde Wilmots na afloop van de training in het Koning Boudewijnstadion.

WK-favoriet

De bondscoach gooide ook met lof naar de opponent van donderdag, die met zijn vierde plaats op de FIFA-ranking één plaatsje hoger staat dan de Belgen. "Colombia is misschien niet zo bekend, maar moet zeker niet onderdoen voor Brazilië of Argentinië. De resultaten en de FIFA-ranking bevestigen dat. In mijn ogen is Colombia zelfs een van de WK-favorieten. Colombia heeft vrijwel alles: techniek, organisatie, fysiek, agressiviteit, scorend vermogen, enzovoort. De dvd's die ik bekeken heb, hebben indruk op me gemaakt. Ik heb een boon voor Falcao, ook al wilde ik dat hij er niet bij was. Hij is een echte krijger, een competitiebeest dat altijd wil winnen en scoren. Hij heeft echt een neus voor doelpunten."

Belga, Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties