Zo hard is een puck: bloed gutst over het ijs (video) Sport
Zo hard is een puck: bloed gutst over het ijs (video)
Sport

Zo hard is een puck: bloed gutst over het ijs (video)

Onlangs kregen we op de redactie de vraag of we niet mee wilden trainen met een ijshockey-ploeg. Na het bekijken van deze beelden is de vraag niet zozeer of we willen, maar wel of we durven.
Tijdens de match tussen de Los Angeles Kings en de Vancouver Canucks moest verdediger Matt Greene een heet standje voor doel opruimen: de Canucks schoten op doel en Greene wist de puck met zijn been tegen te houden. De verdediger speelde door tot het gevaar geweken was, maar op de beelden was duidelijk dat zijn rechterbeen serieus aan het bloeden was.

De wedstrijd moest stilgelegd worden om het ijs op te kuisen en Greene vertrok van het veld om hechtingen te laten aanbrengen. Eerst dacht men dat het de schaats van één van de tegenstanders was die de schade had aangericht, maar Greene verklaarde dat het de puck was: "Ik werd geraakt door de puck en dat veroorzaakte een snede. Dat is alles. Het is gewoon een wond van de inslag. Geen probleem, die dingen gebeuren."

De actie van Greene had overigens niet het gewenste effect: de L.A. Kings verloren de wedstrijd met 2-1, waardoor de Canucks mathematisch nog kans maken op de play-offs. (KA)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties