"Ik ben een notoire bedrieger. Ik wil de Neuralink-hersenchip van Musk in mijn hoofd zodat ik niet langer vreemdga" Stories
"Ik ben een notoire bedrieger. Ik wil de Neuralink-hersenchip van Musk in mijn hoofd zodat ik niet langer vreemdga"
Stories

"Ik ben een notoire bedrieger. Ik wil de Neuralink-hersenchip van Musk in mijn hoofd zodat ik niet langer vreemdga"

Een notoire ‘scheefpoeper’ heeft opschudding veroorzaakt op internet nadat hij zich afvroeg of de controversiële Neuralink hersenchip van Elon Musk een einde kon maken aan zijn ontrouw. Het implantaat - dat tot nu toe is getest op apen en onlangs voor het eerst bij een menselijke proefpersoon is ingebracht - heeft al de nodige controverse veroorzaakt, ondanks dat het nog niet beschikbaar is voor publiek gebruik.

Maar zelfs de Tesla-tycoon kon waarschijnlijk niet raden welk ‘drama’ de chip zou veroorzaken toen een Reddit-gebruiker vroeg of het hem een trouwere echtgenoot kon maken. De gebruiker, alleen bekend als ‘electronic_camera277’, ging naar het r:marriageadvice-forum om te vragen: "Moet ik mijn vrouw vertellen dat ik haar bedrieg?". Hij bekende vervolgens dat hij zijn partner van 17 jaar "meer keren dan ik me kan herinneren" had bedrogen en alles had geprobeerd om zijn dwalende ogen en handjes in toom te houden, inclusief therapie.

"Je vrouw moet zich laten testen op SOA's!"

Hij zei toen dat hij Musks polariserende uitvinding had onderzocht om zijn "verslaving aan bedriegen" te genezen. Maar mede-Redditors wilden er niets van weten. Een schreef: "Je noemt het een verslaving en geeft de schuld daaraan. Stop daarmee! Het is jouw schuld, neem je verantwoordelijkheid.” Iemand anders reageerde: “Ga weg van je vrouw, je verdient haar niet. Laat haar zichzelf en haar leven opnieuw opbouwen. En je moet ze vertellen dat ze getest moet worden op alle SOA's."

AI-chatbots

Volgens Musk zal Neuralink in eerste instantie worden gebruikt om patiënten met lichamelijke beperkingen te helpen. Maar de baas van X hoopt dat het apparaat op een dag mensen met psychische aandoeningen zoals depressie en verslaving kan helpen. Het zal echter waarschijnlijk nog enige tijd duren voordat het implantaat deze problemen kan behandelen. Maar technologie kan mensen die willen ‘afdwalen’ op andere manieren helpen, aangezien sommigen zelfs hun toevlucht hebben genomen tot AI-chatbots als een pikante uitlaatklep weg van hun partner, in plaats van een affaire met een ander mens te zoeken.

"Neuralink is nog geen oplossing voor seriematig bedriegen"

Als je ervoor kiest om een pikant gesprek aan te knopen met een door AI gegenereerde liefdesinteresse, wil je misschien toch maar voorzichtig zijn. Een peiling van eind 2023 door de Illicitencounters.com onthulde dat 76% van de leden vond dat een relatie met een door AI gegenereerde partner vreemdgaan was. Jessica Leoni, een expert op het gebied van ontrouw bij Illicitencounters.com, zei: "Reddit is een broeinest voor gesprekken en meningen over ontrouw - het is een van de eerste platforms waartoe bedriegers zich wenden voor advies, maar de reactie en ondersteuning zijn gemengd. Er is geen twijfel dat Neuralink nog ver verwijderd is van een oplossing voor seriematig bedriegen, en het behandelen van verslaving in het algemeen - hoe groot de claims van Elon Musk ook zijn."

(Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties