De nieuwe Ford Focus ST krijgt 280 paarden onder de motorkap

Dat is niet niks!

De nieuwe Ford Focus ST is onthuld en hij ziet er heel goed uit. Onder de kap zitten maar liefst 280 paarden, niet slecht! Die pk worden geleverd door de bekende 2.3 EcoBoost benzinemotor. Je knalt van 0 naar 100 in ongeveer zes seconden en de topsnelheid ligt rond de 250 km/u.

(lees verder onder de foto)

Wat de versnellingsbak betreft, heb je keuze uit een handgeschakelde zesbak of een zeventraps-automaat. Als je wat geld extra hebt, kun je kiezen voor een Performance Pack. Daarbij krijg je een tussengasfunctie, wat ook voor een mooi geluidje zorgt. Bij die optie beschik je ook over een Launch Control, voor zij die ‘op van de zenuwen’ voor een verkeerslicht staan…

(lees verder onder de foto)

In het interieur ‘à la Gran Turismo’ kun je zaken zoals olietemperatuur, turbodruk en oliedruk aflezen. De Recaro-sportzetels zitten lekker wanneer je de Ford Focus ST tegen een leuke snelheid door een bocht wil jagen. De kleuren die je kan kiezen zijn Performance Blue en Orange Fury, maar als je wat minder wil opvallen kun je ook kiezen voor de kleuren van de normale Focus.

(lees verder onder de foto)

Wij vinden het alvast een geweldige kar! De nieuwe Ford Focus ST zal normaal beschikbaar zijn tegen de zomer. De prijs is nog niet bekend, maar reken toch dat je ongeveer 45 à 50K zal moeten neertellen.

(Bron: FHM)

 

Reacties

wpDiscuz