Snelste ‘lijkmoto’ ter wereld (video)

Rare mensen, daar bij Guinness. De raarste records houden ze bij. Welke melkkoe de meest kletterende scheet ter wereld laat vliegen (103 decibel!), wie het meest gewicht met zijn tong kan heffen, je kan het zo gek niet bedenken.Maar natuurlijk zijn er ook interessantere records, zoals die van snelle voertuigen. En er is een nieuwe […]

Rare mensen, daar bij Guinness. De raarste records houden ze bij. Welke melkkoe de meest kletterende scheet ter wereld laat vliegen (103 decibel!), wie het meest gewicht met zijn tong kan heffen, je kan het zo gek niet bedenken.
Maar natuurlijk zijn er ook interessantere records, zoals die van snelle voertuigen. En er is een nieuwe recordhouder in de categorie ‘snelste lijkwagen op drie wielen’.

Zo vond dominee Ray Biddiss, die zich bezighoudt met uitvaartdiensten, dat wie leeft als een motard ook het tijdige met het eeuwige moet wisselen als een motard. En als je dan toch een ‘lijkmoto’ wil bouwen, kan je het gelijk goed doen en meteen gaan voor de snelste.

De basis van deze ietwat komieke verschijning is een Triumph Rocket III: de tweewieler die reeds bekendstaat de motor met de grootste cilinderinhoud te hebben. Dat is namelijk een 2.3 liter driecilinder. Zijn projectje heeft dan wel 20.000 pond of bijna 23.000 euro gekost, maar de dominee is in zijn opzet geslaagd. Hij legt namelijk in een uurtje tijd 114.1 miles of 184 kilometer af en is hiermee inderdaad de snelste. Tot iemand op het idee komt zijn Suzuki Hayabusa om te bouwen natuurlijk. (SL)

Reacties

wpDiscuz