Sexy flik spelen in politiecombi City Parade Brussel (fotospecial) News
Sexy flik spelen in politiecombi City Parade Brussel (fotospecial)
News

Sexy flik spelen in politiecombi City Parade Brussel (fotospecial)

Wij verslikken ons ‘s morgens niet zo gauw meer in onze koffie, maar vandaag was het er niet naast toen we ons mailbox checkten. Inhoud: een vracht foto’s van een verkleedpartijtje tijdens de City Parade in Brussel.

Goed, nu krijgen wij wel meer carnavelske foto’s onder ogen, maar deze keer was het de politie van Brussel zélf die enkele knappe juffertjes hun uniformen, schilden, matrakken én overvalwagen ter beschikking stelden voor een sexy fotosessie. Wat een vertier terwijl op de City Parade in de hoofdstad 23 gewonden vielen.

Model-met-dienst C.Z. vertelt ons hoe het zo ver kwam; "Zo'n heisa, enkel omdat de politie ons een lift gaf." Lees het volledige interview hier.

De politie van Brussel was het voorbije weekend nog danig verontwaardigd, want er moesten jongelingen worden afgevoerd; 23 in allerijl naar de urgentiedienst. Ze hadden op het gedreun onder het Atomium teveel geslikt, gesnoven of gezopen. Het strafste politiekorps van het land stak voor dit technofeest nochtans in de vorm van de grote dagen, remember de gruwelijke feiten in Duisburg, waar 21 fuivers het leven lieten. Brussel was er klaar voor en zou niets aan het toeval overlaten voor zijn tiende editie van de City Parade.

Agent Jacques en Pol amuseerden zich dus vrijelijk met een schare technochicks terwijl op het festivalterrein 280 (!) feestvarkens plat gingen en ter plekke moesten worden verzorgd. Teveel van vanalles, klonk het, maar wat hadden deze agenten gegeten of gedronken toen ze onderstaande fotoshoot lieten doorgaan?

Deze schokkende beelden doen zonder twijfel de ronde aan de Kolenmarkt (hoofdzetel van de Brusselse ordehandhaving, red) en krijgen er een lange staart. Zoniet, dan reserveren wij nu al een feestcombi voor volgend weekend. Hallo, Brussel?

UPDATE 1: De Brusselse politie heeft intussen een intern onderzoek bevolen en zijn manschappen aangemaand tot meer terughoudendheid, aldus woordvoerder Christian De Coninck.

UPDATE 2: Dienstdoend Commissaris P. vd. H. neemt afstand van de sexy fotoreeks waarin hij willens nillens “slachtoffer” van is geworden. “Ik wil er toch op wijzen dat er duidelijk onderscheid moet gemaakt worden tussen de foto’s in de politiecombi en op het terrein”, aldus commissaris P. vd. H. “Die meisjes hebben gewoon gevraagd eens te poseren”, aldus nog de commissaris, “terwijl wij onze plicht vervulden aan één van de nooduitgangen van de locatie van de City Parade. Wij waren daar aanwezig om de veiligheid te garanderen. Ik heb het bijzonder moeilijk met deze foto’s. Ten eerste omdat het gaat over twee verschillende reeksen. Ten tweede omdat er niks fout is met wat wij doen. Er zijn zoveel toeristen die dagdagelijks vragen om eens met hen op de foto te gaan.”

Kan goed zijn, mijnheer de commissaris, maar er is toch een onderscheid tussen een Japanse toerist op de Grote Markt of een drukbezocht evenement waar een en ander fout loopt. Benieuwd hoe gewillig u op de foto gaat als een voetbalsupporter u dat komt vragen tijdens één of andere topwedstrijd.

“Ik vraag me trouwens af van waar die foto’s komen en hoe u die in uw bezit heeft gekregen”, draait de – het moet gezegd – bijzonder vriendelijke hoofdflik de rollen even om. Maar dat is dan weer een vraag die hij zich beter op voorhand had gesteld.

Neemt niet weg dat de Commissaris van de foto wel afstand neemt van zijn Combi-collega’s. “Wat daar is gebeurd in die combi met die schilden en wapenstokken, dat kan echt niet. En zoals u ondertussen wel al zult weten, wordt er ook een intern onderzoek gevoerd naar wat er juist is gebeurd.”

UPDATE 3: Iedereen zijn al dan niet verontwaardigde mening, maar zijn we hier nu uit de bocht gegaan door deze sexy parade in de Brusselse politiecombi op u los te laten? Wij vroegen het aan topadvocaat Sven Mary, bekend als procedureprins en verdediger van zwaar geschut als Murat Kaplan en Marcel Habran. “Facebook is gewoon publiek domein, dus ik zie geen enkel probleem met de publicatie van deze foto’s”, stelt Mary. “Als je die op internet zet, weet je wat je doet. En dat geldt ook voor het moment dat je die foto’s laat nemen.”

Dat de bewuste agenten een serieuze bolwassing zullen krijgen, lijkt nogal wiedes. “Voor een schorsing hoeven ze, denk ik, niet te vrezen. Het zal waarschijnlijk bij een berisping blijven. Maar of het de functie is van de politie om ook taxi te spelen, daar stel ik me ernstige vragen bij.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties